Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Rabobank introduceert Rabo Mobiel

Leestijd: 2 minuten

Met ingang van vandaag biedt Rabobank ook mobiele telefonie aan. De Rabobank is met Rabo Mobiel de eerste bank in Europa die zich op de mobiele markt begeeft. De dienst past in de verschuiving van "naar de bank gaan tijdens openingsuren" naar "de bank altijd en overal beschikbaar".

Portemonnee van morgen
Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland: “De mobiele telefoon is de portemonnee van morgen. Met Rabo Mobiel kan snel, gemakkelijk en veilig geld worden overgeboekt tussen betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen of naar de rekening van een ander. Binnen afzienbare tijd zal de mobiele telefoon bovendien gebruikt kunnen worden bij contactloze betalingen. Als het zover is kun je je portemonnee in het vervolg thuis laten. Je hebt immers de bank altijd en overal in je binnenzak.” 

Met of zonder toestel
De klant kan kiezen uit twee abonnementsvormen. Wie al een toestel heeft, kiest voor Bel & Bank Basis. Dit abonnement bestaat uitsluitend uit een sim-kaart. Klanten die ook een nieuw toestel wensen, kiezen voor Bel & Bank Plus. De betaling voor de toestellen vindt gespreid plaats. Het voordeligste toestel bijvoorbeeld -de Nokia 6070- kost bij een tweejarig abonnement € 4,25 per maand. Deze constructie maakt de meerkosten voor het toestel voor de gebruiker zeer inzichtelijk. In de mobiele telefoniemarkt worden toestellen doorgaans bij de duurdere abonnementen gratis weggeven. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen een duurder abonnement nemen dan zij volgens hun belgedrag nodig hebben.

Tarieven
Rabo Mobiel kent geen belbundel, maar wel een minimum maandelijks verbruik van 10 euro. De kosten voor een minuut bellen bedragen 10 cent met een starttarief van 6 cent per gesprek. Ook het versturen van een SMS kost 10 cent. MMS'en is niet mogelijk. Mobiel internetten kost 2 euro per Mb. De eerste Mb per maand is gratis. Dit is voldoende om circa 60 keer uw saldo te checken of 30 keer geld over te maken. Onbeperkt internetten kan voor 10 euro per maand.

Voordelig internationaal bellen
Daarnaast kunt u met Rabo Mobiel al voor 15 cent per minuut naar het buitenland bellen. Dit lage tarief geldt voor ruim 30 landen waaronder Australië, de VS en Canada. Ook hier geldt het starttarief van 6 cent.

Alleen voor Rabobank-klanten
Rabo Mobiel is alleen verkrijgbaar voor klanten die internetbankieren bij de Rabobank en wordt aangeboden op het netwerk van telecomprovider Orange.
 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie