Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Radiomast Smilde weer in de lucht

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 15 september gaat KPN de FM radiozenders van zijn klanten weer via de toren van Hoogersmilde uitzenden. Vandaag zijn de laatste herstelwerkzaamheden afgerond, waardoor het ontvangstbereik weer hetzelfde zal zijn als voor de instorting van de mast. Digitenne gaat in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 september weer live.

Noodmast na brand
Nadat vorig jaar een deel van de zendmast instortte na een brand, maakten enkele zenders gebruik van de noodmast in Assen, waaronder Radio Drenthe (90.8 MHz), Sky Radio 101.0 MHz), Radio Veronica (103.2 MHz), Arrow Jazz FM (90.5 MHz), RadioNL (97.1 MHz) en Arrow Classic Noord (98.7 MHz).

Digitenne
DVB-T (Digitale Televisie) gaat in de nacht van 24 op 25 september weer vanaf Hoogersmilde uitzenden. Klanten van KPN Digitenne kunnen vanaf dat moment weer een sterker signaal ontvangen in de regio Drenthe en omstreken, voor zowel de publieke- als de commerciële zenders. Voor een optimale ontvangst wordt geadviseerd de TV-ontvanger opnieuw in te stellen vanaf 25 september.

Nieuw FM zendantennesysteem
Om de zendmast van Hoogersmilde weer volledig te herstellen, heeft KPN Broadcast Services op een hoogte van 280 meter en 235 meter twee nieuwe FM zendantennesysteem gemonteerd. Deze systemen bestaan uit meerdere FM-antennes waarmee de programma’s van verschillende radiostations worden uitgezonden.

KPN Broadcast Services
KPN Broadcast Services levert verschillende diensten aan de omroep en mediasector, waaronder het verzorgen van FM uitzendingen vanaf verschillende zendmasten in Nederland. Daarnaast verzorgt KPN Broadcast Services Digitale televisie via de ether voor Digitenne, de Publieke Omroep en andere commerciële partijen.
 

Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie