Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Reactie Tele2, Online en Ziggo

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Online is opgelucht, Tele2 is tevreden en Ziggo wil graag meewerken aan de nieuwe analyse van OPTA. Vrijwel onmiddellijk na de verklaring om per direct een nieuw onderzoek te starten, lieten deze drie providers hun reactie weten.

Reactie Online
Online is opgelucht dat de openstelling van de tv-kabel niet van tafel is, maar is tegelijkertijd teleurgesteld dat een snelle reparatie van het besluit niet mogelijk is. "Wij kunnen ons namelijk niet vinden in de conclusie van de CBb en ondersteunen OPTA bij haar constatering dat er nog steeds problemen zijn op de televisiemarkt. Nu snelle reparatie van de baan is, is het de vraag in hoeverre marktanalyses zullen leiden tot het gewenste resultaat binnen een acceptabele termijn." De provider zal hierover in gesprek gaan met OPTA en betrokken partijen, maar roept op "tot maximale snelheid, zonodig via een andere weg dan de marktanalyses of snellere weg dan het regulier marktanalyseproces."

Reactie Tele2
Tele2 is tevreden met de beslissing van OPTA om binnen een jaar een nieuw marktanalysebesluit te nemen over de concurrentie op de televisiemarkt. Belangrijk is dat OPTA constateert dat er concurrentieproblemen zijn op de televisiemarkt en volhardt in haar overtuiging om de kabelmarkt open te breken. Directeur Günther Vogelpoel reageert: “Wij vinden dit een logische beslissing. Iedereen in Nederland kan zien dat er geen keuze is wanneer iemand analoge televisie wil afnemen. De plek waar je woont, bepaalt dan je aanbieder. Voor consumenten vinden we het jammer dat het opengaan van de analoge kabelmarkt langer duurt, maar wij hopen dat de OPTA minder tijd nodig zal hebben dan een jaar.”

Tele2 is deze week gestart met een nieuwe propositie voor digitale televisie als voorlopig antwoord op het niet kunnen aanbieden van analoge kabeltelevisie. Vogelpoel benadrukt daarbij wel dat analoge televisie een belangrijke aanvulling blijft op het bestaande 3-in-1 pakket met internet, bellen en digitale televisie. “Wij merken dat het niet hebben van analoge kabeltelevisie een belangrijke drempel is voor consumenten om over te stappen naar digitale televisie van Tele2, aangezien zij analoge kabeltelevisie gebruiken voor andere televisies in het huis. Pas wanneer wij ook een 4-in-1 pakket kunnen bieden met analoge kabeltelevisie, kunnen we eindelijk eerlijk gaan concurreren met de kabelaars.”

Op dit moment voert Tele2 gesprekken met UPC en Ziggo om de mogelijkheden voor een commerciële samenwerking te verkennen om zo zonder regelgeving toch in staat te zijn om analoge kabeltelevisie te kunnen verkopen. “Linksom of rechtsom, wij blijven strijden voor vrije kabelkeuze voor consumenten”, aldus Vogelpoel.

Reactie Ziggo
Ziggo wil graag meewerken aan de nieuwe analyse. Het kabelbedrijf is van mening dat er voldoende concurrentie is via de huidige infrastructuren: televisie kijken via de ether, satelliet, glasvezel, DSL en kabel.* De huidige marktanalyse door de OPTA heeft geen aanknopingspunten gegeven om in deze markt in te grijpen. Ziggo zet de constructieve gesprekken met Tele2 over een mogelijke commerciële samenwerking intussen voort.

*Vergelijk op Digitelevisie.nl

Geactualiseerd: vrijdag 12 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.