Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Review KeepGo MiFi voor dataroamen

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Bij internetten in het buitenland kunnen de verbruikskosten hoog oplopen. KeepGo*, een internationale 3G internetprovider, heeft daar een oplossing voor. Het bedrijf biedt data simkaarten en MiFi apparaten voor gebruik in het buitenland waarmee je hoge roamingtarieven van je eigen provider kunt voorkomen. Wij testten het gebruik tijdens onze reis door Europa. Is het wat voor de vakantieganger of zakelijke reiziger? Lees hieronder onze bevindingen.

Test EU only MiFi

Een MiFi is een apparaat waar je een simkaart instopt, waarna je met meerdere apparaten tegelijkertijd verbinding kunt maken via WiFi met de MiFi. Bij KeepGo kun je maximaal met 5 apparaten tegelijk het internet op, bijvoorbeeld met 3 laptops, 1 tablet en 1 smartphone. 

Wij testten de EU only MiFi. De eerste indruk: wat is ie klein! De mobiele router is kleiner dan een telefoon. Het apparaat ziet er modern en mooi uit. Er was geen gebruiksaanwijzing bijgeleverd, maar het apparaat is simpel genoeg om het snel te kunnen begrijpen: er zijn slechts drie knoppen die je kan testen. De aan/uitknop spreekt voor zich en daarnaast is er een Connect-knop en een WiFi/WPS-knop.

Hoe werkt het?

De router is goed ontworpen voor een reiziger. Als je in het buitenland bent, wil je natuurlijk goed letten op je dataverkeer, zodat je niet in één dag door je bundel heen bent. Daarom is er de Connect-knop. Standaard is de router niet verbonden met internet; met deze knop verbind je wanneer jij er aan toe bent. Je mobiele telefoon of laptop kan verbinden met het WiFi-toegangspunt dat de mobiele router creëert. De WiFi/WPS knop zorgt ervoor dat het WiFi-toegangspunt verdwijnt of weer geactiveerd wordt. Beide knoppen zijn handig als je de router even niet wilt gebruiken: je kunt zo wel de router standby laten staan zodat je snel weer online kan, maar verbruikt toch geen dataverkeer omdat je de verbindingsfuncties hebt uitgeschakeld.

Functies

Informatie over verschillende functies wordt weergegeven op een schermpje dat nostalgische herinneringen aan de eerste mobiele telefoons oproept. Meer is ook niet nodig voor dit apparaat. Je ziet hoe sterk je dekking is, of je verbonden bent met internet, de batterijstatus, of het apparaat bezig is data te ontvangen en het aantal gebruikers dat verbonden is met de router. Enigszins cryptisch blijft het berichtenicoontje: er staat na een aantal dagen verbruik dat er ‘9+ berichten’ zijn, maar de software die je moet gebruiken om de berichten uit te lezen weigert de informatie weer te geven. Na het aansluiten van de MiFi router op de computer installeert de software automatisch en krijg je een uitgebreid overzicht van je gegevens, behalve dus de berichten.

Dataverbruik

Dataverbruik is het punt waarop de ervaring met de Huawei router in combinatie met een simkaart van KeepGo tegenvalt. KeepGo kan in haar online overzicht je dataverkeer niet weergeven en de klantenservice verwijst naar de software van Huawei. Die geeft echter alleen maar informatie over de huidige sessie, en niet over het totale verbruik over meerdere dagen. Erg frustrerend als je weet dat je 100 MB per dag mag gebruiken en daar niet over heen wilt gaan. In het overzicht dat de software geeft is nog een loginscherm te zien waarachter deze informatie wellicht verborgen zit, maar daar komen we niet achter: geen van de meegeleverde gegevens geeft toegang tot het logingedeelte.

Kosten

Wij hadden de MiFi gehuurd voor 78 dagen à € 7,49 per dag voor 100 MB. Voor de totale duur hadden we dus  78 x 100 MB = 7800 MB oftewel 7,8 GB tot onze beschikking. Je kunt op 1 dag ook prima 500 MB gebruiken, maar dan moet je later dus zuiniger doen. Als je totale bundel op is, heb je geen toegang meer.

Conclusie

De conclusie is dat internet op reis door dit product van KeepGo erg makkelijk wordt gemaakt. Wanneer ze nog wat puntjes op de i zetten, is de gebruikservaring onderweg pas echt compleet. Dat neemt niet weg dat de ervaring over het geheel zeer positief was. KeepGo is niet de enige optie voor internet onderweg, maar wel een die zeker het overwegen waard is.

* KeepGo is een van oorsprong Amerikaans bedrijf, dat onlangs een Europees kantoor heeft geopend in Amsterdam. Zij hebben daarbij een groot aantal klanten van Droam overgenomen. Het bedrijf wil Europeanen liefst een MiFi op huurbasis leveren, een apparaat waarbij je tot 5 apparaten via WiFi kunt aansluiten om van dezelfde sim gebruik te maken.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie