Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Review KeepGo - Wereldwijd Wi-Fi

door Els Werkman Leestijd: 6 minuten

Op reis: 'vroeger' was een koffertje met een schone onderbroek en een tandenborstel afdoende. Tegenwoordig moet je van te voren checken hoe het met het internet ter plekke gesteld is. Of niet soms? Je kunt je eigen internet meenemen, dan zijn zorgen over onbeveiligde verbindingen of zwak hotel internet overbodig. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dan heb je ook wat. Of niet? We hebben dit getest.

tijdelijk-internet-in-het-buitenland-met-keepgo.png

Eigen internettoegang in het buitenland

Ga je naar het buitenland en heb je tijdelijk internettoegang nodig, dan kun je een eigen internettoegang huren. We hebben maar twee partijen kunnen vinden die wifi routers (met tegoed) verhuren aan consumenten en die je ook in het buitenland kunt gebruiken, Bitebird en Wereldwijd Wi-Fi. Je huurt in beide gevallen een eigen mobiel internet router(tje) en een databundel en dat zou afdoende moeten zijn om maximaal 8 apparaten van wifi te voorzien. Er is een derde partij, WIFI for Me, maar die dienst werk alleen in Nederland en Oostenrijk. We hebben de dienst van Wereldwijd Wi-Fi getest. Keepgo met uitzicht Middenlandse zee

Test KeepGo

We hebben dit soort mifi-router al eens eerder in de handen gehad, de KeepGo hebben we ook getest voor gebruik in Nederland. Daardoor ontbreekt enige voorkennis niet en het zal je niet verbazen dat de minpunten die we in onze eerdere review aanstipten ook gelden voor dit verslag. En dit geldt (gelukkig) ook voor de pluspunten.

Je bestelt de gewenste bundel en kiest een looptijd op de site van Wereldwijd Wi-Fi. Je krijgt het benodigde apparaatje thuisgestuurd. Het apparaatje is klein, vrij licht en zit in een doosje dat door de brievenbus past, dus je vindt het op de mat. keep_go_test.jpgDe KeepGo wordt opgeladen geleverd inclusief compacte gebruiksaanwijzing. In de KeepGo zit een mobiel internet simkaart (4G). Je moet jouw account activeren zodat de verhuurder van het apparaat weet dat jij het toestel in gebruik hebt genomen. Dat gaat gemakkelijk en snel. Vervolgens zet je het apparaatje aan, je laat het te koppelen apparaat scannen op wifi, je klikt op het lijstje beschikbare verbindingen KeepGo aan en je typt het meegeleverde wachtwoord in. De verbinding wordt nu gemaakt en je kunt internetten.

Test - snel klaar

Het apparaat deed ook op het vakantieadres in Spanje zijn werk naar behoren. De e-reader en twee mobiele telefoons konden zonder problemen tegelijkertijd gebruik maken van het apparaatje. En de KeepGo leverde snel internet, zeker sneller dan de hotel wifi (die bovendien per uur afgerekend moest worden). De KeepGo is ook te gebruiken tijdens het opladen en dat komt goed van pas bij intensief gebruik. Al die foto's uploaden naar Facebook bijvoorbeeld.

Minpuntjes

  • Het apparaat start vrij traag op, vooral het zoeken naar het mobiele netwerk kost even tijd. Je krijgt de status te zien in het beeldschermpje, maar de stand-by stand van dat schermpje is erg kort zodat je steeds op de aan/uitknop moet drukken om te zien wat er gebeurt.
  • Niet onlogisch, de batterij is vrij snel leeg. Je kunt het vergelijken met een mobiele telefoon die bezig is met downloaden van updates. Omdat je een aantal apparaten koppelt is dat jammer, maar niet onverwacht. Zorg er dus voor dat je toegang hebt tot elektriciteit zodat je kunt opladen.
  • Je kunt niet zien op/aan het apparaat dat het nog aan staat. Dat is onhandig, want als je niet goed oplet, wordt je vrij snel met een lege batterij geconfronteerd. In de gebruiksaanwijzing wordt hier overigens overvloedig op gewezen. Je moet dus niet vergeten de gekoppelde apparaten te ontkoppelen en de KeepGo uit te zetten als je klaar bent.
  • Tijdens het verblijf in het buitenland kan de gekozen bundel niet aangepast worden, de looptijd wel.

Keepgo-evenwifi.jpg

Functies

Op het kleine schermpje verschijnt alle informatie die je nodig hebt:

  • Je ziet hoe sterk de dekking is, ook 4G
  • Of je verbonden bent met internet en met welke provider
  • De batterijstatus
  • Het aantal apparaten dat verbonden is
  • Het aantal verbruikte MB’s
  • Berichten over bijvoorbeeld updates van de KeepGo mocht dat voorkomen.

Op het schermpje van de MiFi kun je een aantal zaken aflezen, waaronder het aantal apparaten dat gekoppeld is. Zet je het apparaat voor het eerst aan dan staat daar logischerwijze 0, heb je één apparaat gekoppeld verschijnt er een 1, zet je de wifi op dat apparaat uit dan staat er meteen weer een 0. Je kunt ook zien hoeveel MB's je die dag verbruikt hebt, dan weet je meteen waar je aan toe bent.

Mee op reis

Het appakeep_go_schermbuitenland.jpgraatje is makkelijk mee te nemen. Ga je vliegen, let dan wel even op, hij moet uit staan! En zorg er voor dat als de KeepGo in de handbagage zit, dat je er makkelijk bijkunt. Want bij de veiligheidscontrole wordt het beschouwd als een mobiele telefoon dan wel batterypack. En die moeten immers ook uit de handbagage, los in het bakje. 

Kosten

Je koopt 500 MB voor € 6,00 per dag, 1 GB voor € 9,50 per dag en 2 GB voor € 15 per dag. En je betaalt opstartkosten van € 25. Huur je het apparaat met 500 MB voor een week, dan betaal je dus € 67. Als de dagbundel op is gaat de internetsnelheid (enorm) naar beneden, namelijk naar 128 kbps (hiermee kun je WhatApp nog goed gebruiken, maar geen Youtube filmpjes zonder horten/storen bekijken), je hebt geen kosten buiten de bundel. Je kunt de huurtermijn verlengen, maar de bundel zelf kan tijdens de vakantie niet aangepast worden!

Conclusie

Erg makkelijk! Gezien de prijs zou je toch kunnen overwegen om jouw eigen internetbundel te gebruiken, in ieder geval voor de mobiele telefoon. Per slot van rekening kun je jouw Nederlandse bundel ook in de EU gebruiken. Maar, stel je gaat naar Indonesië om de Borobudur te bekijken en je wilt iedereen daarvan mee laten genieten dan betaal je bij een mobiel abonnement tussen de € 1,99 tot € 10,17 per MB... en dan is het nut van zo'n huurmifi meteen duidelijk (500 MB kost € 995 in het gunstigste geval, in tegenstelling tot de € 6 bij Wifiwereldwijd).

KeepGo is een van oorsprong Amerikaans bedrijf, met een vestiging in Nederland. Het onderdeel dat zich richt op de Nederlandse markt heet Even Wi-Fi. Het onderdeel dat zich bezig houdt met de verhuur van de KeepGo op de Europese dan wel internationale markt heet Wifiwereldwijd.

Geactualiseerd: donderdag 22 maart 2018

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.