Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Roamingkosten EU mogelijk toegestaan tot 2018

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Roamingtarieven zouden officieel eind dit jaar afgeschaft worden, maar dit voorstel lijkt van de baan. Mogelijk is het voor Europese providers toegestaan om tot 2018 roamingkosten in rekening te brengen voor mensen die zich bevinden in EU-landen. Dit staat in een nieuw voorstel van de Letse voorzitter van de Europese Raad.

Vorig jaar stemde het Europees Parlement al in met een voorstel van toenmalig commissaris Neelie Kroes voor het afschaffen van roamingkosten eind 2015. Dit voorstel moest nog goedgekeurd worden door telecom ministers van de Europese lidstaten in de Raad.

Nieuw voorstel

Het nieuwe voorstel uit Letland -dat werd ingezien door Reuters- geeft providers de mogelijkheid om roamingkosten tot 2018 in rekening te brengen. Providers zijn vanaf dan verplicht om een beperkte databundel aan te bieden, waarmee je voor het thuistarief kunt bellen, sms'en en internetten. Ga je buiten de bundel dan mogen aanbieders het maximale tarief van 5 eurocent per minuut en 5 eurocent per MB berekenen. Momenteel is het maximale tarief 20 eurocent per minuut en per MB.

Het nieuwe voorstel uit Letland wordt deze week besproken door de Europese lidstaten. Bij een overeenstemming moeten het Europees Parlement en Europese Commissie dit nog goedkeuren.

Nieuwe T-Mobile bundel

T-Mobile heeft al ingespeeld op het voorstel. Zij bieden voor nieuwe klanten een bundel aan waarmee je twee uur voor Nederlands tarief in EU-landen kunt bellen. Dit geldt nog niet voor internet

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.