Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Robin Mobile: écht onbeperkt mobiel internet en bellen

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

De nieuwe provider Robin Mobile komt 1 juni als eerste aanbieder met een écht onbeperkt aanbod voor mobiele telefonie en data. Een maand onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internet binnen Nederland kost bij de virtuele provider op het KPN-netwerk 40 euro. Daarnaast zit men niet vast aan een contract of abonnement en zijn er geen (data)beperkingen.

Sim only, geen contract of abonnement
De virtuele provider gaat alleen werken met een Sim only aanbod dat uitsluitend online verkrijgbaar is. Er worden dus geen toestellen verkocht. Klanten kunnen per maand opzeggen en sluiten geen contract of abonnement af. Hierdoor is er ook geen kredietcheck noodzakelijk. 

Buitenland en servicenummers
Om naar of in het buitenland te sms’en of bellen is een extra tegoed nodig van 15 euro. Dat geldt ook voor commerciële 0900 en sms-diensten. De tarieven voor gebruik in en naar het buitenland liggen naar eigen zeggen significant onder het landelijk gemiddelde. Ook hier is het extra tegoed echt onbeperkt geldig. En ook hierin onderscheidt Robin Mobile zich van andere mobiele aanbieders.

Transparantie
De naam Robin Mobile is een verwijzing naar Robin Hood en bindt hiermee net als zijn naamgenoot de strijd aan tegen de gevestigde orde. Opgericht vanuit de overtuiging dat het huidige, niet transparante systeem, sterk verouderd is. 

Geen afrekentrucs
Momenteel rekenen providers af op gebruik, waarbij je zelf moet inschatten hoeveel je denkt te gaan verbruiken. Zo loop je het risico een te kleine bundel af te sluiten, waardoor je extreem hoge buitenbundeltarieven moet betalen. Of je koopt een te ruime bundel, waarvan je overgebleven tegoed niet mee mag nemen naar de volgende maand. Deze afrekentrucs wil de nieuwe provider vermijden.

Robin Mobile is ontstaan nadat oprichter Wilfred Rottier onvrede bij consumenten voelde ten aanzien van de huidige mobiele aanbieders. Volgens Rottier is het tijd voor een revolutie op de mobiele markt. “Het is niet acceptabel dat de consument de dupe wordt van de machtspositie van de huidige telecomaanbieders.”

Oprichter met 15 jaar ervaring
Wilfred Rottier neemt ruim vijftien jaar ervaring binnen de telecommarkt met zich mee. Zo is hij de initiator van Ortel Mobile, een succesvolle prepaidaanbieder die zich verzette tegen de hoge tarieven voor bellen naar het buitenland. Als no-nonsense ondernemer gaat hij nu als een Robin Hood de strijd aan met alle mobiele aanbieders 'die hun klanten uitmelken door grenzen te stellen aan het gebruik van hun mobiele telefoon of tablet'.

Van de grote aanbieders heeft Vodafone al een pakket waarbij onbeperkt bellen voor een vaste prijs mogelijk is, alleen internetten nog niet. Dit abonnement RED Super kost 65 euro per maand.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.