Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Router draadloos internet Telfort wel beveiligd

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telfort is het niet eens met de conclusie van de Consumentenbond dat de router van Telfort de slechtst beveiligde router is.

De Consumentenbond publiceerde op woensdag 5 november de resultaten van haar onderzoek naar de veiligheid van routers voor draadloos internet. De bond concludeerde op basis van vijf veiligheidseisen dat de router van Telfort het slechtst beveiligd is. Telfort is het hier niet mee eens.
 
Telfort levert een modem standaard aan met WIFI-signaal UIT. Indien de klant zijn modem Wireless wil gaan gebruiken, levert Telfort hier middels een handleiding en online informatie een duidelijke beschrijving hoe het modem in te stellen. WPA-beveiliging staat NIET standaard aan maar het wordt de klant in de wizard en handleiding in het installatieproces door Telfort sterk aanbevolen. Uiteindelijk kan de klant zelf kiezen voor een beveiligde of onbeveiligde WIFI-verbinding. 
 
De aanbieder is van mening dat er een gedeelde verantwoordelijkheid ligt bij zowel klant als provider en staat daarom nog steeds achter haar beslissing om de modems aan te leveren met het WIFI-signaal uit. 

Nu blijkt dat de informatievoorziening naar  klanten en gebruikers van de modems onvoldoende duidelijk is, wil Telfort zorgvuldig kijken hoe ze haar klanten beter kan informeren. Zo zal gekeken worden naar de duidelijkheid van de omschrijving van de installatieprocedure en zal klanten gewezen worden op de noodzaak van veilig internet gebruik.
 
Meer informatie en online aanmelden voor Telfort Internet
 

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie