Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ruzie over brederband in brederland

Leestijd: 2 minuten

'Bedoelde u breedband?' vraagt Google, als u laat zoeken op brederband. 'Bedoelde u brederland?' vraagt een rechter als u vraagt naar brederbandZijn oordeel was dat brederband teveel lijkt op brederland en de edelachtbare heeft UPC het gebruik van de slogan 'Chello introduceert brederband' verboden. Het oordeel van een marketeer onlangs: 'Hoe bestaat het dat in de hevige breedband-oorlog, waar bakken met geld in campagnes worden gestopt, nooit iemand eerder op dat woord is gekomen? Wat mij betreft een geniale naam. Hulde voor de bedenker!'

Breedbanddienstenaanbieder BBned won een kort geding over het woordmerk ‘brederband’ dat UPC sinds januari van dit jaar gebruikt voor diensten van chello. De rechter oordeelde dat de slogan ‘Chello introduceert brederband’ niet mag, omdat het te veel zou lijken op het reeds bestaande ‘brederland’ van BBned.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat UPC een kort geding van een concurrent verloor. Vorige week trok de kabelaanbieder aan het kortste eind in een geschil met ADSL-aanbieder Tiscali over reclame-uitingen.

BBned levert sinds 2000 breedbanddiensten onder de merknaam ‘brederland’ – een samentrekking tussen ‘breedband’ en ‘Nederland’ - en registreerde de merknaam vijf jaar geleden. Door de gelijkende uitingen kan verwarring ontstaan bij eindgebruikers en ondervindt BBned schade, volgens de rechter. "Immers, het verschil tussen ‘brederland’ en ‘brederband’ is precies één letter."

De rechter heeft UPC opgelegd het gebruik van ‘brederband’ te staken. Ze krijgen hiervoor vier weken de tijd. Daarna geldt er een dwangsom van €50.000 per dag dat zij zich niet aan de uitspraak houden met een maximum van €5.000.000.

BBned biedt breedbanddiensten aan service providers en telecombedrijven. Na KPN heeft de dochter van Telecom Italia  het grootste DSL-netwerk met een dekking van ruim 85 procent van Nederland. BBned biedt zijn klanten ondermeer ADSL, SDSL, ADSL 2+, fiberdiensten, IP VPN, VoDSL en VoIP (internetbellen). Sinds november 2003 biedt BBned ‘Bellen via DSL’ . Met de recente overname van Rits tele.com levert BBned tevens telefonie over IP.

Klik hier voor een stappenplan naar breedband (van alle breedbanddienstenaanbieders of: brederband in brederland;-)

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie