Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Scarlet breidt uit met VDSL en glasvezel

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Scarlet breidt haar producten en diensten flink uit. Zowel internet via VDSL als via glasvezel wordt nu geleverd in alle combinatiepakketten, waardoor klanten hogere snelheden kunnen halen. Daarnaast biedt de provider nu ook interactieve tv.

VDSL
In 2011 heeft Scarlet VDSL geïntroduceerd. Toen alleen als internet-only. Nu wordt de opvolger van ADSL ook geleverd in combinatie met mobiele telefonie, vaste telefonie en/of televisiediensten. Hierdoor kunnen klanten nu snelheden halen tot 40Mb tegen dezelfde prijs.

Hoewel VDSL nog een relatief nieuwe techniek is, zal het aantal huishoudens waar de dienst leverbaar is, flink groeien. Scarlet verwacht dat de dienst dit jaar beschikbaar wordt voor nog eens anderhalf miljoen huishoudens. De provider is gestart met een VDSL-snelheid van 40 Mb, nu wordt de dienst aangeboden met een downloadsnelheid tot 50 Mb en een uploadsnelheid tot 5 Mb.

Glasvezel
Voor glasvezel geldt ook dat de dienst in combinatie met alle combinatiepakketten leverbaar is. Met een verwachte groei van ruim een half miljoen huishoudens waar in 2012 geleverd kan worden, meent Scarlet ook hier een nieuwe markt aan te boren.

Glasvezel zal aangeboden worden met snelheden van 50 Mb, 60 Mb en 100 Mb. Deze snelheden gelden voor zowel downloaden als uploaden.

Ook interactieve TV
Naast draadloze Digitale TV biedt Scarlet nu ook Interactieve TV aan via glasvezel. Met deze dienst kan Scarlet nu ook klanten bedienen die het zenderaanbod flink willen uitbreiden met bijvoorbeeld extra HD-zenders, buitenlandse zenders, uitzending gemist etc.

Alle diensten worden aangeboden via de vernieuwde website.
 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.