Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Scarlet heet nu Stipte

door Jeanet Woldring

Internetprovider Scarlet heet nu Stipte. Het telecombedrijf dat al ruim 20 jaar internet-, telecom- en televisiediensten in Nederland aanbiedt, heeft per 1 juni 2014 haar naam veranderd. Vanaf vandaag worden mensen die naar de oude website gaan, doorgestuurd naar www.stipte.nl.

Een nieuwe start met nog completere pakketten, mooiere producten, geleverd met de vernieuwde persoonlijke service door onze enthousiaste medewerkers, vermeldt de oude provider. Verder wordt (nog) niet ingegaan op de naamswijziging.

Overname

Scarlet werd in 2008 door Belgacom overgenomen en kwam vervolgens eerder dit jaar in handen van directeur Mathijs Kamp. Hij leidt de complete koers- en naamswijziging die van de prijsvechter een aanbieder van interactieve kwaliteitsdiensten moet maken.

Interactieve tv in nagenoeg heel Nederland

Eind april introduceerde Stipte interactieve tv in nagenoeg heel Nederland. Opvallend hierbij was de keuze alle mogelijke 122 zenders standaard in het basispakket op te nemen.

De nieuwe tv-dienst kan geleverd kan worden op ADSL (tot 20Mb), VDSL (tot 50Mb en in sommige gebieden tot 80Mb) en op het glasvezelnetwerk van Reggefiber (tot 500Mb). Overal in Nederland waar 12Mb download
snelheid gehaald kan worden, kan de dienst zonder problemen worden geleverd, aldus de provider.

Transparantie over beschikbare snelheid

Iedereen die een postcodecheck doet, kan tijdens de intake zien, wat de verwachte beschikbare bandbreedte wordt op zijn/haar adres. Dus geen termen meer als ‘Standaard tot 50 Mb’, maar bijvoorbeeld: ‘U heeft gekozen voor Family VDSL met iTV met de maximaal haalbare snelheid op uw adres van 42 Mbps'.

Met de nieuwe pakketten en een VIP installatie probeert de provider zich te onderscheiden in de markt. “We zijn niet meer de partij waar je moet zijn om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten”, zegt Kamp. “We gaan voor echt complete pakketten waarbij we de klant vooral willen ontzorgen."

VIP installatie

De combinatiepakketten van Stipte zijn uitgebreid met een zogeheten VIP installatie, die door gecertificeerde monteurs thuis bij de klant worden uitgevoerd. Daarmee hoopt de provider de angst voor het
overstappen weg te nemen. De monteur sluit niet alleen de modem aan maar regelt ook de plaatsing en installatie van de televisie apparatuur; de bekabeling,de instellingen van de televisies, tablets, computers etc. In de introductieperiode is de VIP installatie gratis voor alle nieuwe en bestaande klanten die overstappen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie