Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Scarlet neemt Tiscali België over

Leestijd: 1 minuut

Telecombedrijf Scarlet neemt voor 19 miljoen euro in contanten Tiscali België over.  Dit hebben de partijen gisteravond bekendgemaakt.

Met de transactie krijgt Scarlet er 60.000 ADSL-klanten bij. Samen met de gewone inbelklanten staat Tiscali in België op de derde plaats in de ranglijst van providers, na marktleider Belgacom en het Vlaamse kabelbedrijf Telenet. De omzet van Tiscali België bedraagt 27 miljoen euro en het bedrijf telt 120 medewerkers. 

Scarlet heeft ongeveer 150.000 CPS-belklanten. Het telecombedrijf gaat ervan uit dat tweederde van de Tiscali-klanten overstapt op Scarlet One, waarbij de klant een vast bedrag betaalt voor snel internet via ADSL, gratis kan telefoneren over vaste lijnen en tevens een abonnement krijgt voor mobiel bellen. Dit nieuwe 'Telefonie, Internet en Mobiel in één pakket' werd onlangs ook in Nederland geïntroduceerd. Scarlet hoopt eind volgend jaar in België 50.000 klanten te hebben voor Scarlet One.

Het van oorsprong Italiaanse bedrijf Tiscali moet verkopen omdat  er in 2005 een lening terugbetaald moet worden van zo'n 250 miljoen euro. Inmiddels zijn er al een aantal dochterbedrijven verkocht. Tiscali heeft totaal 7,7 miljoen actieve gebruikers, waarvan ruim anderhalf miljoen breedbandklanten.

Geactualiseerd: dinsdag 30 november 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.