Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Scarlet One met digitale tv via Digitenne

Leestijd: 2 minuten

Scarlet Telecom komt met een  gecombineerd aanbod van internettoegang, telefonie en digitale televisie. Bij dit zogeheten 'Triple Play' aanbod wordt tv niet via internet maar via Digitenne aangeboden.

Scarlet sloot hiervoor een overeenkomst met Digitenne. Via zijn alles-in-een product Scarlet One verkoopt het telecombedrijf naast vaste en mobiele telefonie en ADSL, nu ook digitale televisie en radio via de ether.

De klanten krijgen alle afrekeningen - telefonie mobiel en vast, ADSL telecom- en ISP-gedeelte en het Digitenne-abonnement - op één factuur, iets dat wordt in Nederland nog niet veel aangeboden.

Scarlet is, net als KPN, verkoper geworden van Digitenne-abonnementen. KPN verkoopt KPN TV voor een maandprijs van €7,95, terwijl Scarlet   45 cent minder berekent.

Het telecombedrijf wil op termijn via zijn eigen nog te bouwen netwerk, televisiediensten gaan leveren. Scarlet zegt dit pas te doen als de techniek volwassen is en als het economisch haalbaar is. Via de overeenkomst met Digitenne hoeven ze echter niet zelf iets te doen aan infrastructuur.

Volgens Planet Multimedia richt Scarlet zich eerst op de uitrol in België en Nederland van een eigen ADSL2+-netwerk. In België nam Scarlet in 2002 Planet Internet over van KPN. In 2004 kocht ze Tiscali België, wat het ADSL-bestand toen verdubbelde tot 120.000 klanten. Scarlet streeft ernaar eind 2005 100.000 klanten te hebben met Scarlet One in Nederland en België, de combinatie van ADSL en telefonie.

Scarlet maakt nu nog voornamelijk gebruik van de infrastructuur van BBned, die providers de mogelijkheid biedt om bellen over (A)DSL te verkopen en telefonie over internet met de technologie die ze van Rits Telecom kocht.

Op Digitelevisie.nl is Scarlet Digitale Televisie als onderdeel van Scarlet One als pakket opgenomen. De abonnementskosten van €47,40 per maand omvatten ook de bel- en internetkosten.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie