Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Scarlet opent aanval op KPN

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecommunicatiebedrijf Scarlet kondigt via een persbericht aan  haar tarieven niet te zullen verhogen. Aanleiding is de prijsverhoging van KPN die in diverse media nogal wat stof heeft doen opwaaien. 

Verbijsterd
Scarlet is verbijsterd en  zegt wel in staat te zijn 'met een scherp tarief en vooral een goed en helder product te concurreren op de consumentenmarkt'. Het bedrijf kondigt dan ook aan de tarieven niet te zullen verhogen en wil een open huis bieden aan de klanten die door de prijsverhoging zullen (mogen) opzeggen bij KPN.

Directeur Matthijs Kamp: “Scarlet is een gezond bedrijf en zelfstandig draaiend in de
Nederlandse markt. Meerdere merken op de Nederlandse markt zijn dit niet en de vraag is of de
consument dit voldoende doorheeft."
Of Kamp hier doelt op de KPN-merken Telfort, Het Net, XS4ALL of Tele2, Online en Alice is de vraag.

Scarlet wil alles op alles zetten om de concurrentie in Nederland op een hoger niveau te krijgen. "Aan onze inspanningen zal het niet liggen. Daarnaast hebben we uiteraard wel een goede set spelregels nodig, deze vormen de basis.”

OPTA
Scarlet vindt het hoog tijd voor een herevaluatie van de spelregels op de Nederlandse
telecommunicatiemarkt. 'KPN blijft anders eenvoudigweg een monopolist die alle ruimte krijgt om dat te doen wat ze kennelijk kan doen: de prijzen verhogen', zo staat in het persbericht. De marktanalyses van OPTA en de prijsspelregels voor KPN zouden op dit moment nagenoeg allemaal zijn voorgelegd aan de rechter.

Scarlet, sinds 1992 actief in Nederland, biedt een gebundeld dienstenpakket voor consumenten, bestaande uit vaste telefonie, mobiele telefonie en internetdiensten, genaamd Scarlet One. Vorig jaar november kwam Scarlet voor 175 miljoen euro in handen van Belgacom, de 'Belgische KPN'.

Vergelijk alle Internet+Bellen providers via de BELWIJZER 

Geactualiseerd: dinsdag 4 februari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.