Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Scarlet stopt met Surfbundels

Leestijd: 3 minuten

Scarlet stopt per 1 oktober aanstaande met haar Surf Pakketten. Er zijn echter goede, voordelige alternatieven.

Met de Surf Pakketten is het mogelijk voor een vast bedrag per maand een bepaalde tijd te internetten zonder telefoonkosten. Zo kun je met het kleinste Surf Pakket 10 uur internetten voor vijf euro per maand en met het grootste pakket 200 uur voor vijftig euro. Er wordt dan ingebeld via een zogeheten 06760-nummer. Deze pakketten zijn met name interessant voor mensen die weinig internetten en genoegen nemen met een langzame verbinding.  Ook is het een aantrekkelijk alternatief als ADSL- of kabelinternet niet beschikbaar is.

Echter, nu breedband praktisch overal mogelijk is en de prijzen enorm gedaald zijn bij toenemende snelheden, is de belangstelling voor Surf Pakketten en Surf Bundels drastisch afgenomen. Nederland is 'BREEDBANDKAMPIOEN' én 'CONCURRENTIEKAMPIOEN' van Europa, zo liet KPN deze week tijdens Den Haag Telecom 2006 weten. In vier jaar tijd is de breedbandpenetratie verviervoudigd. Had in 2002 nog maar 15 procent van de Nederlanders een breedbandverbinding, nu is dat 64 procent! En ons land kent ook de meest concurrerende markt op breedbandgebied. De prijzen zijn gigantisch gedaald, terwijl de verbindingen steeds sneller worden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Scarlet stopt met haar Surfpakketten en zich daardoor meer kan focussen op Scarlet One. Dit is een alles-in-één pakket van onbeperkt ADSL en vaste telefonie voor 25 euro per maand, waarbij geen 'Vast of Kabeltelefonie' of internetabonnement meer nodig is. 

De aanbieders Dailycom en FREETEL bieden nog wel surfbundels aan, die alleen afgenomen kunnen worden als er ook gebeld wordt via deze bedrijven. Dailycom BonusBellen is bellen en internetten vanuit een vooraf ingekocht beltegoed inclusief 2 uur per maand gratis internet. Met FREETEL kan men onbeperkt bellen buiten de piekuren voor ruim 8 euro per maand, waarbij men eveneens 2 uur gratis internet erbij krijgt. Voor wie meer internet, kan FREENET Surfbundels kiezen.   

Wie niet véél -grofweg niet meer dan 10 uur per maand- maar wel snel wil internetten, kan kiezen voor Tijdsurfen van Het Net (€7,95) of Planet ADSL Time (€9,95), abonnementsvormen met een vast maandbedrag gecombineerd met variabele kosten voor de tijd die men online is. Men betaalt naast de vaste maandkosten dus per minuut.

Goedkopere alternatieven zijn ADSL Comfort van Abel Telecom met een 4 Mb verbinding voor 10 euro per maand gedurende het eerste jaar of Speedlinq ADSL 4096 voor dezelfde actieprijs. Nog voordeliger is 12Move ADSL Start 2Mb, een tweejarig contract dat het eerste jaar slechts €7,50 kost, daarna tien euro per maand. 

Tenslotte, wie in het kabelgebied van Casema woont, is heel voordelig uit met Casema Basis waarbij je kunt  bellen (niet onbeperkt) en internetten voor tien euro per maand. Een aparte vaste telefoonaansluiting van KPN is dan niet meer nodig. Het is de goedkoopste optie voor alle type bellers volgens de Consumentenbond. UPC is nu ook begonnen met een soortgelijk product, AnyTime genoemd, waarbij je voor 20 euro per maand onbeperkt kunt bellen en er een gratis internetverbinding bij krijgt. 

Zie ook: TOTAALWIJZER  voor het vinden van de goedkoopste aanbieder van Internet + Bellen + Digitale TV

Geactualiseerd: vrijdag 22 september 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie