Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

SIDN app: welke domeinnaam is nog vrij?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft op 1 september een officiële Whois-app voor Nederland uitgebracht. Met de app kun je de domeinregistratie-info voor .nl-domeinen mobiel raadplegen. Wat je te zien krijgt zijn dezelfde gegevens als de Whois op het openbare gedeelte van de SIDN-website. 

De app kan ook gebruikt worden om te checken of een bepaalde domeinnaam nog vrij is. Daarnaast toont de app de status van een domeinnaam, bijvoorbeeld wanneer deze in quarantaine gaat en weer vrijkomt. Je mag overigens niet oneindig raadplegen. Per IP-adres kun je per dag van maximaal 15 .nl-domeinnamen de gegevens opvragen.

SIDN geeft aan dat de snelheid en de actualiteit van de app beperkt is, om overbelasting van Whois te voorkomen. Het is dus aan te raden om nog even op de normale website te kijken om er zeker van te zijn dat de gewenste naam nog echt vrij is!

Een domeinnaam registreren kan niet via de app, ook niet via de website. SIDN houdt alleen de registraties van .nl-domeinnnamen bij. Dat betekent dat je de app of website niet kunt raadplegen als je wilt weten wie de eigenaar is van een domeinnaam met een andere extensie (zoals bijvoorbeeld www.bellen.com , www.gaslicht.com) of als je een domeinnaam wilt registreren. Voor dit laatste moet je bij een zogeheten registrar (tussenpersoon) zijn. Kijk voor een Whois en tariefvergelijking op Internetten.nl.
 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.