Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Skype introduceert videobellen via internet

Leestijd: 2 minuten

Internetbelbedrijf Skype test videotelefonie. Skypers die de nieuwe testversie gebruiken, kunnen onderling telefoneren en als ze een webcam hebben, kunnen ze elkaar ook zien in bewegend beeld.

De betaversie 2.0 levert ook de mogelijkheid om te zien hoe laat het is bij je Skype-vrienden -die natuurlijk over de hele wereld wonen. Ook kun je je 'mood' instellen, om te laten weten hoe het met je gaat, en of je zin hebt om gebeld te worden.

Webloggers kunnen met de nieuwe software vanaf hun blog een Skype-gesprek starten. Skype 2 is nog een testversie -een zogeheten bèta- en kan vanaf de website van Skype worden gedownload.

Om het videobellen te bevorderen, heeft Skype overeenkomsten gesloten met Logitech en Creative. Skype gaat in zijn webwinkel webcams van de hardwarefabrikanten  verkopen, terwijl Logitech en Creative de webcams via fysieke winkelketens aanbieden.  Standaard wordt de internetbelsoftware van Skype meegeleverd.  

Skype, van de makers van het bekende internetruilprogramma Kazaa, werd in september overgenomen door internetveiling eBay voor ruim 2 miljard euro. Wereldwijd zijn er ongeveer 50 miljoen gebruikers die gratis met elkaar kunnen bellen. Enige vereisten zijn een PC met een snelle internetverbinding, een microfoon en een paar speakers.

Skype biedt daarnaast ook de mogelijkheid om naar reguliere telefoonnummers te bellen voor een standaardtarief van 0,017 cent per minuut, ongeacht waarvandaan wordt gebeld. Voor bellen met exotischer bestemmingen wordt een iets hoger tarief gevraagd.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.