Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

'Smartphone kan niet meer zonder datateller'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Applicaties die het dataverbruik van mobiel internet in kaart brengen, worden steeds populairder. Aanleiding is de komst van nieuwe mobiele telefonie-abonnementen waarbij voor veel mobiel internet meer betaald moet worden. Dat bericht NOS vandaag. Hieronder een samenvatting.

Voor Android-toestellen zijn er datameters zoals Netcounter, Data Watcher Widget en PhoneUsage. Gegevensgebruik is hiervoor de populairste applicatie op de iPhone. Voor 79 cent houdt dit programma maandelijks bij hoeveel op de telefoon wordt geïnternet en geeft het een waarschuwing als de datalimiet in zicht komt. Een ander programma is het gratis Onavo. Die app probeert tegelijkertijd de data die binnenkomt te verkleinen.

Vodafone is op 1 augustus als eerste overgestapt op de nieuwe abonnementen. T-Mobile stapt maandag 15 augustus over. De grootste aanbieder, KPN, doet dat op 5 september.

NOS: 'Naast een bundel voor sms'en en bellen kiest een klant nu ook voor de hoeveelheid data die hij wil verbruiken. Mensen die veel internetten op hun mobiel zijn daardoor duurder uit, mede doordat ze bij veel dataverkeer ook veel belminuten en sms'jes moeten afnemen'. Dat je bij veel mb's ook veel belminuten en sms'jes moet afnemen, is overigens alleen bij KPN het geval.

Zoals we eerder schreven, werken KPN, Vodafone en T-Mobile zelf ook aan een dienst waarmee het inzichtelijk wordt hoeveel mobiele data per maand wordt verbruikt. Dat zoiets meer dan nodig is, blijkt wel uit het NOS filmpje 'Even wennen aan betalen voor mobiel dataverkeer'. De meeste mensen hebben geen flauw benul hoeveel data ze verbruiken! En weten dan ook niet welk abonnement het beste bij hun past. Editie.nl zocht dat afgelopen week uit met behulp van Bellen.com.

Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.