Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Smartphone populairder dan laptop voor mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Smartphones worden vandaag de dag meer gebruikt voor mobiel internet dan laptops. Vooral veel jongeren gebruiken de telefoon vrijwel dagelijks om onderweg online te gaan. Het datagebruik in Nederland ligt boven het gemiddelde van de EU. Dit blijkt uit een publicatie van het CBS.

Smartphone verdringt laptop

Het gebruik van internet is niet meer beperkt tot thuis, op school of op het werk. Steeds meer mensen zijn ook online terwijl ze onderweg zijn. In 2012 waren dit al zes op de tien internetgebruikers. Dat doen ze tegenwoordig vooral op de smartphone. Tot 2010 gebruikte men daarvoor vaker een laptop dan een smartphone. De tablet computer, die door het CBS voor het eerst werd gemeten in 2012, werd door bijna 20 procent van de mobiele internetters gebruikt.


Leeftijd en internetgebruik onderweg

Vooral veel jongeren internetten onderweg. Van de 12- tot 25-jarigen gebruiken zeven op de tien hun smartphone om gebruik te maken van mobiel internet. De meesten doen dat zelfs dagelijks. Bijna de helft gebruikt (ook) een laptop, en een kwart een tablet om onderweg online te gaan.

Net als bij de jongeren is ook bij de 25-tot 45-jarigen de smartphone het populairst. De voorkeur van de oudere generatie gaat toch uit naar een laptop.  Deze wordt vaker gebruikt dan een smartphone. De tablet is bij deze categorie ongeveer even populair als de telefoon. Ook interessant is dat werkenden anderhalf keer zo vaak gebruik maken van mobiel internet als niet werkenden.

Nederland en Zweden hoogste percentage internetters EU

Nederland heeft samen met Zweden het hoogste percentage internetters van de Europese Unie (94 procent). Met mobiel internetgebruik komt Nederland met een aandeel van 56 procent ruim boven het EU-gemiddelde van 35 procent uit. Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk overtreffen Nederland op dit punt. Opvallend is het lage aandeel (31 procent) mobiel internet van buurland Duitsland.

Geactualiseerd: woensdag 10 juli 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.