Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Snel overstappen met nummerbehoud

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Overstappen naar een ander telefoonbedrijf met behoud van het nummer moet binnen een enkele werkdag kunnen. Dit is een van de telecomvoorstellen van EU-commissaris Viviane Reding. 

Nu duurt het gemiddeld acht dagen voordat de telecombedrijven een abonnee overzetten met behoud van zijn vaste of gsm-nummer. In Australië kan het binnen twee uur. In Europa zouden we dat dus echt binnen een dag moeten kunnen volgens Reding. Europarlementslid Visser steunt het plan, hoewel hij vindt dat het in Nederland al niet slecht is geregeld.

Telecomvoorstellen
Het pakket telecomvoorstellen bevat ook het plan dat internetaanbieders hun klanten verplicht moeten waarschuwen hoe ze hun internetgegevens kunnen beschermen. Dat kreeg ook veel steun van parlementsleden: de Brit Malcolm Harbour stelde zelfs voor dat de bedrijven ook waarschuwen tegen mailtjes waarin medicijnen worden aangeboden.

Verder moeten er meer frequenties beschikbaar komen voor nieuwe toepassingen, zoals digitale tv. De CDA'er Visser wil daarbij de huidige omroepen meer beschermen.

Omstreden voorstel is de oprichting van een Europese toezichthouder op de telecommarkt. Vooral Nederland heeft laten weten zo'n nieuwe instantie overbodig te vinden.

Het parlement stemt 23 september over het pakket voorstellen. Op 27 november vergaderen ministers van de EU-landen, waarna een EU-akkoord mogelijk is.


Bron: Nu.nl

Geactualiseerd: vrijdag 5 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.