Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Snelste kabelabonnement 5x sneller dan ...

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De gemiddelde snelheid waarmee kabelabonnees internetten is de afgelopen 12 maanden sterk gestegen. De gemiddelde snelheid van ADSL-abonnees is niet noemenswaardig veranderd. Downloaden via de kabel doen kabelinternetters inmiddels ruim 3 keer sneller dan via ADSL. Uploaden gaat via de kabel zelfs bijna 4 keer sneller dan via ADSL. Dit blijkt uit onderzoek van iPingTest in opdracht van NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven. 

iPingTest
iPingTest, dat onderzoek doet naar de snelheid van internetverbindingen, concludeert dat de gemiddelde downloadsnelheid van kabelinternet in Nederland binnen een jaar is gestegen van 9,5 Mbps naar 22,2 Mbps. De uploadsnelheid steeg van gemiddeld 1,2 Mbps naar 2,4 Mbps. ADSL liet geen noemenswaardige verandering zien met een gemiddelde downloadsnelheid van 6,6 Mbps en een uploadsnelheid van 0,6 Mbps. Zie grafieken iPingTest.

Nieuwe modemtechniek
De snelheidsverhogingen van bestaande abonnementen en nieuwe highspeed abonnementen zijn de redenen van de forse toename van de gemiddelde snelheid. Ziggo en UPC hebben onlangs de nieuwe modemtechniek EuroDOCSIS 3.0 ingevoerd, waardoor zij de afgelopen maanden grote snelheidsverhogingen voor hun abonnees hebben kunnen doorvoeren. Highspeed internet van 50 tot 120 Mbps is beschikbaar voor ruim 92 procent van de huishoudens in Nederland. Enkele kleinere kabelbedrijven zullen in 2010 volgen. Het snelste abonnement in de kabelsector is nu al vijf keer sneller dan het snelste ADLS-abonnement, aldus NL Kabel.
 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.