Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Snelste kabelabonnement 5x sneller dan ...

door Jeanet Woldring

De gemiddelde snelheid waarmee kabelabonnees internetten is de afgelopen 12 maanden sterk gestegen. De gemiddelde snelheid van ADSL-abonnees is niet noemenswaardig veranderd. Downloaden via de kabel doen kabelinternetters inmiddels ruim 3 keer sneller dan via ADSL. Uploaden gaat via de kabel zelfs bijna 4 keer sneller dan via ADSL. Dit blijkt uit onderzoek van iPingTest in opdracht van NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven. 

iPingTest
iPingTest, dat onderzoek doet naar de snelheid van internetverbindingen, concludeert dat de gemiddelde downloadsnelheid van kabelinternet in Nederland binnen een jaar is gestegen van 9,5 Mbps naar 22,2 Mbps. De uploadsnelheid steeg van gemiddeld 1,2 Mbps naar 2,4 Mbps. ADSL liet geen noemenswaardige verandering zien met een gemiddelde downloadsnelheid van 6,6 Mbps en een uploadsnelheid van 0,6 Mbps. Zie grafieken iPingTest.

Nieuwe modemtechniek
De snelheidsverhogingen van bestaande abonnementen en nieuwe highspeed abonnementen zijn de redenen van de forse toename van de gemiddelde snelheid. Ziggo en UPC hebben onlangs de nieuwe modemtechniek EuroDOCSIS 3.0 ingevoerd, waardoor zij de afgelopen maanden grote snelheidsverhogingen voor hun abonnees hebben kunnen doorvoeren. Highspeed internet van 50 tot 120 Mbps is beschikbaar voor ruim 92 procent van de huishoudens in Nederland. Enkele kleinere kabelbedrijven zullen in 2010 volgen. Het snelste abonnement in de kabelsector is nu al vijf keer sneller dan het snelste ADLS-abonnement, aldus NL Kabel.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie