Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Snelheidsrecord van 120 Mbps via UPC kabel

Leestijd: 1 minuut

 

Cisco en UPC Broadband hebben een breedband internetsnelheidsrecord gevestigd met 120 Mbps via het UPC kabelnetwerk in Amsterdamse huishoudens.

Het bereiken van deze snelheden over coaxkabel is het resultaat van Europa's eerste uitrol van EuroDocsis 3.0 en M-CMTS-technologie in een bestaand kabelnetwerk.

Internetsnelheden tot 200 Mbps via de kabel komen hiermee onder handbereik. Dat is bijna tien keer zo snel als nu wordt aangeboden. 

Met een veldtest in de moderne Amsterdamse woonwijk IJburg nemen Cisco en UPC Broadband naar eigen zeggen het voortouw voor het in de praktijk toepassen van EuroDocsis 3.0 (ED 3.0) en M-CMTS-technologie.

UPC Broadband CTO Eric Lennon: "Deze praktijkproef vormt de eerste fase van een plan voor het uitrollen van ED 3.0-technologie over ons netwerk, waarmee snelheden van ruim 200 Mbps of hoger mogelijk worden."

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie