Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Solcon en XS4ALL met filter tegen telefoonterreur

Leestijd: 2 minuten

Solcon en XS4ALL bieden telefonieklanten een filter aan dat ongewenste anonieme telefoontjes blokkeert. Bijvoorbeeld van callcenters tijdens het eten. Het filter wordt gratis verstrekt aan alle ADSL-abonnees die ook kiezen voor telefonie van Solcon. XS4ALL komt met dezelfde dienst voor abonnees die gebruik maken van Bellen van XS4ALL.

,,Deze oplossing voorziet in een grote behoefte van de mensen,’’ weet Solcon-directeur Peter van der Vlies. ,,Meer dan de helft van alle huishoudens ervaart de vervelende telefoontjes van callcenters rond etenstijd als zeer vervelend. De overheid is zelfs bezig om wettelijk te regelen dat er een soort ‘bel me niet’ registers komt voor telemarketeers."

Nummerblokkering
Met de nummerblokkering is dat niet meer nodig. Solcon: 'U kunt anonieme en bekende bellers blokkeren en bepaalt zelf welke nummers op welk tijdstip moeten worden geblokkeerd.' Het Solcon Telefoonfilter geldt alleen voor telefoonnummers die overgezet zijn naar Solcon en is vooralsnog alleen voor vanaf heden nieuwe abonnees.

XS4ALL abonnees kunnen per nummer of nummerreeks zelf instellen welke inkomende en uitgaande telefoongesprekken moeten worden geblokkeerd. Dat kan via een website of direct vanaf het telefoontoestel door *351*# in te toetsen. Bijzonder is dat gebruikers het nummer dat ze willen blokkeren niet hoeven te kennen. Ook afgeschermde nummers, zoals telefonische enquêteurs gebruiken, kunnen worden geblokkeerd door de code in te toetsen direct na het gesprek.

Specialist in pornofiltering
De christelijke provider Solcon die inmiddels elf jaar bestaat, bracht als eerste in Nederland een filter tegen ongewenste websites op de markt en scande e-mails van alle klanten op virussen. Vanuit hun christelijke signatuur is Solcon groot voorstander van veilig en verantwoord internet. Al in 1999 gaf de provider met de contentfilter een signaal af.

Spam
Ook XS4ALL voert al jaren strijd tegen spam over internet. Daarbij zijn de belangrijkste uitgangspunten dat klanten niet worden lastiggevallen met ongewenste berichten en dat ze zelf kunnen bepalen wat gewenst is en wat niet. Voor bellen via internet gelden diezelfde principes. Nummerblokkering maakt het terugdringen van ongewenste telefoontjes op een eenvoudige manier mogelijk.

Roemeense tak
De internetaanbieder uit Dronten heeft ook internationale en mobiele toekomstplannen. Binnenkort stapt Solcon volledig in mobiele telefonie en mobiel internet, voor met name zakelijke gebruikers. Een ontwikkelafdeling in Roemenië is bezig met allerlei eigen oplossingen voor push e-mail, gedeelde agenda's en andere internetoplossingen.

Meer informatie en online aanmelden voor XS4ALL ADSL en Bellen 

Geactualiseerd: vrijdag 16 november 2007
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie