Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Spamklachten in jaar tijd verdubbeld

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Toezichthouder OPTA heeft het afgelopen jaar bijna 34.000 klachten ontvangen over spam. Het aantal klachten is ruim verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Toen waren het er  zo'n 15.000 klachten.

56 Waarschuwingen en 3 boetes
Als gevolg van de klachten heeft OPTA 83 onderzoeken gestart. Ze heeft 56 waarschuwingen gestuurd aan mogelijke overtreders. Ook zijn er drie spamboetes opgelegd. Om juridische redenen mag OPTA de betrokken (bedrijfs)namen en boetehoogtes nog niet bekend maken. Die boetes kunnen oplopen tot maximaal 450.000 euro per overtreding.

Spamklacht sinds 1 jaar ook voor bedrijven
OPTA verzamelt klachten van consumenten en bedrijven via de website Spamklacht.nl. Ongeveer de helft van de 34.000 klachten ging over spam aan zakelijke gebruikers. Sinds 1 oktober 2009 is het spamverbod uitgebreid: ook het sturen van ongevraagde elektronische berichten aan bedrijven is nu strafbaar. Voor consumenten bestond dit verbod al sinds 2004.

Online nieuwsbrief
Mensen die klagen via Spamklacht hebben laten weten dat zij graag op de hoogte willen blijven van OPTA's optreden tegen spam. Daarom heeft de toezichthouder een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de website. Iedereen die op de hoogte wil blijven, kan zich vanaf 1 oktober op de online nieuwsbrief abonneren.

Bron: ConsuWijzer

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.