Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Speedlinq introduceert ADSL-bundels

Leestijd: 4 minuten

Provider Speedlinq schaft de abonnementsprijs voor ADSL af en introduceert het fenomeen van de  ADSL-bundel. Het bedrijf introduceert de All-in-bundel bij gelegenheid van haar landelijke dekking. Speedlinq verwacht dat de andere ADSL leveranciers het bundelprincipe snel zullen volgen.

PC magazine noemde Speedlinq al ‘een vreemde eend in de bijt’. Nu laat de breedband service provider wéér zien dat er plaats is voor creativiteit en vechtersmentaliteit, zo vermeldt het persbericht. Inderdaad, het mag gezegd worden: heel creatief en inventief om de naam 'abonnementskosten' om te dopen in 'bundelkosten' ;-)) 

Vergelijkbaar met belbundels van telecombedrijven, biedt het internetbedrijf data-bundels: de zogenoemde Allin-bundels met daarin snelheid en datagebruik. Wat niet wordt gebruikt gaat mee naar de volgende maand. Speedlinq combineert de All-in bundels met een onveranderd fair use principe voor datagebruik en zeer hoge snelheden.

De bundels komen in vijf varianten beschikbaar: Allin 512, 1024, 2048, 4096 en 8064. De prijzen voor de bundels zijn vergeleken met abonnementen met dezelfde snelheden héél scherp. Zo is de klant voor de 512-bundel 22,50 euro per maand kwijt. Voor zover bekend zijn alleen Demon met DSL Express 512/256 en Solcon Budget 512/256 voor €19,95 per maand iets goedkoper. Solcon biedt  voor deze prijs echter slechts een vrije datalimiet van 250 MB per maand. Andere vergelijkbare pakketten zijn allemaal aanmerkelijk duurder, waarbij opgemerkt dient te worden dat  bij sommigen wel, bij anderen helemaal geen datalimiet gehanteerd wordt.

Speedlinq verwacht met de All-in bundel als vanouds bovenin de ranglijsten de toon te zetten. Wanneer men op snelheid en dataverkeer sorteert, komt Speedlinq inderdaad in de TOP 5 van Internetten.nl.  

Pieter Porte, mede-oprichter en commercieel directeur: “De gebruiker weet nu zonder enige verrassing waar hij aan toe is. De All-in bundel is door het bundelprincipe, de hoogste snelheden en het fair use principe verreweg het beste aanbod. Speedlinq is de snelst groeiende ISP in het midden segment en verwacht met deze bundel en haar landelijke dekking het aantal klanten binnen enkele maanden te verdubbelen."

Speedlinq is vanaf 13 oktober landelijk verkrijgbaar. Tot nu toe was Speedlinq beschikbaar in een aantal grote steden. De aanbieder van zeer snelle internetverbindingen gaat nu gebruik maken van de netwerken van Tiscali, BbNed en KPN. Pieter Porte: “ De kern van ons bedrijf zijn jonge mensen tussen de 20 en 35 jaar die het graag anders doen. We slagen erin om de kosten van onze organisatie op een fractie te houden van de gevestigde aanbieders. De All-in-bundel wordt vooralsnog aangeboden aan Speedlinq gebruikers via het Tiscali netwerk. Op de andere netwerken worden de standaard abonnementsvormen verkocht. Het bedrijf trekt vooral jongere kritische gebruikers tussen de 16 en 39 jaar aan die de moeite nemen om te vergelijken. Reden voor Speedlinq om niet alleen haar aanbod onderscheidend te maken, maar ook om haar service en communicatie op deze groep toe te spitsen. Speedlinq: “In onze landelijke marketingcampagne richten we ons op de 16 tot en met 39 jarigen. Het is blijkbaar een groep die zich tot ons aangetrokken voelt en voor wie we ook graag werken. We beschouwen het als een compliment dat deze kritische groep consumenten juist voor ons kiest. Zij bezoeken ook meer dan andere groepen onze unieke breedband portal. De Speedlinq portal heeft niets voor niets zo’n 2.000.000 hits per maand. We hebben daarom niet alleen ons aanbod, onze communicatie, maar ook onze breedband portal verder op deze groep toegespitst. Zo kunnen bezoekers vanaf nu tijdelijk rekenen op een gratis video on demand service waarmee ze gratis films en clips razendsnel live (streamen) kunnen kijken en downloaden. Deze toepassing zal in de toekomst deels gratis zijn voor Speedlinq abonnees."

Online aanmelden voor de Allin pakketten is al mogelijk op Internetten.nl. Wel moet ADSL via het Tiscali netwerk op uw adres beschikbaar zijn, wat u kunt controleren met de postcodechecker.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie