Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Staat verkoopt laatste aandelen KPN

Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse overheid verkoopt de laatste aandelen in het voormalige staatsbedrijf KPN. Hiermee is de in 1989 ingezette privatisering voltooid en is 85 procent van KPN in buitenlandse handen.

De overheid raakt met de verkoop van de 167 miljoen aandelen haar aandeel van acht procent in het telecombedrijf kwijt. KPN koopt 80 miljoen aandelen terug van de Staat voor 800 miljoen euro en trekt alle teruggekochte aandelen in. De overige 87 miljoen aandelen worden verkocht aan de Amerikaanse banken Goldman Sachs en Citigroup.

KPN en de Staat stelden eerder een aandeleninkoopprogramma op, waarbij KPN toezegde door de Staat aangeboden aandelen terug te kopen. KPN zal de Staat ook het bedrag van 241 miljoen euro betalen dat nog uitstaat in het bestaande 1 miljard euro aandeleninkoopprogramma.

Met deze transactie is het inkoopprogramma afgerond. KPN heeft dit jaar voor een totaal bedrag van 1,56 miljard euro aandelen teruggekocht. In december vorig jaar werd al het zogeheten 'gouden aandeel' teruggekocht, waarmee de Staat overnames kon blokkeren.

Geactualiseerd: vrijdag 22 september 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie