Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Steeds minder gratis 0800-nummers

Leestijd: 1 minuut

Steeds meer bedrijven schaffen hun gratis 0800-telefoonnummer af omdat deze te duur worden. Ze ruilen de nummers in voor betaalde 0900-nummers. Dat constateert de Nederlandse vereniging voor Bedrijfstelecommunicatie Grootverbruikers BTG.

Bij 0800-nummers betaalt het bedrijf de kosten van het telefoongesprek. Door misbruik en het toenemend gebruik van de mobiele telefoon wordt het nummer echter vaak te duur. Dit zegt directeur Tromp van BTG woensdag in de Telegraaf. De organisatie stelt vast dat er de laatste tijd sprake is van een daling maar  heeft geen harde cijfers over de afname van het aantal 0800-nummers.

Op onze vergelijkingssites kunt u de tarieven terugvinden die bedrijven vragen voor het bellen naar de klantenservice met 0900-nummers. Het is verplicht voorafgaand aan het gesprek via een 0900 nummer het tarief te melden. De tariefmelding is gratis en moet duidelijk verstaanbaar en leesbaar zijn. Een betaalnummer hoeft overigens niet altijd duur te zijn, soms belt u dan juist tegen lokaal tarief.

Voor klachten over 0900-nummers kunt u terecht bij de Stichting OCI waar u uw klacht over bijvoorbeeld geen of verkeerde tariefmelding via een klachtenformulier kunt indienen.  

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie