Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Stemming telecomwet uitgesteld

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De stemming in de Tweede Kamer over de nieuwe Telecommunicatiewet is uitgesteld naar woensdag. D66 vroeg vandaag om het uitstel nadat de PvdA op een onderdeel uit de wet een foutieve stem had uitgebracht.

De PvdA heeft per ongeluk voor een voorstel van de SGP gestemd, waarin internetproviders toestemming krijgen om de toegang tot bepaalde websites te blokkeren, bijvoorbeeld pornosites.

De PvdA is voor absolute neutraliteit en wilde daarom tegenstemmen. Volgens de partij mogen internetproviders niet bepalen wat hun afnemers wel of niet mogen zien. Maar de partij stemde verkeerd en de wet is nu aangenomen. De PvdA-fractie zegt de fout te zullen herstellen voor de complete Telecomwet in werking treedt.

De Tweede Kamer heeft ook gestemd voor het stellen van strengere eisen voor het plaatsen van cookies, die het surfgedrag van mensen registeren.

Geactualiseerd: dinsdag 21 juni 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.