Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Stichting ter ondersteuning KPNQwest-netwerk

Leestijd: 2 minuten

Zoals wellicht bekend heeft KPNQwest vrijdag 31 mei 2002 aangekondigd dat het faillissement is aangevraagd. Hierna deden drie weken lang allerlei geruchten de ronde over de mogelijke gevolgen voor het internetverkeer.
In diverse media wordt er sindsdien dagelijks over bericht. Waarschuwingen over vertragingen van het internet, afsluiting van de AMS-IX, deadline openblijven netwerk: allerlei mededelingen die regelmatig worden tegengesproken. Kortom, onduidelijkheid alom.

Een aantal grote telecommunicatiebedrijven dat gebruik maakt van het Europese netwerk van KPNQwest heeft enige dagen geleden een stichting "Customer Support KPNQwest" opgericht.
De stichting streeft ernaar om, met instemming van de curatoren, de ringen 1, 2 en 3 (noordwest europa en de kanaalzone) van het netwerk in elk geval nog tot maandag 1 juli operationeel te laten zijn.

Om een beeld te krijgen hoe groot het kabelnetwerk van KPNQwest is en hoe het in elkaar steekt, geeft de illustratie op de website van het failliete bedrijf een aardig idee van de reikwijdte.

In een eergisteren uitgebracht persbericht meldt KPN:
`Uit diverse publicaties is inmiddels het beeld ontstaan als zou KPNQwest nog grote bedragen van KPN te vorderen hebben. Al eerder heeft KPN laten weten dat dit beeld onjuist is. Overigens is de vordering van KPN op KPNQwest aanmerkelijk hoger dan hetgeen de banken van KPNQwest nog van KPN tegoed zeggen te hebben. In de eerste zeven dagen na het faillissement heeft KPN EUR 3.500.000 ter beschikking gesteld om het netwerk in de lucht te houden.`

Vandaag wordt in het landelijk dagblad AD gemeld dat de curatoren van de failliete exploitant van kabelnetwerken KPNQwest samen hebben afgesproken dat het netwerk verkocht kan worden.
Hoe de curatoren de opbrengst gaan verdelen is volgens curator Meijer van later zorg. Het grote probleem bij KPNQwest is volgens Meijer dat niet duidelijk is wie eigenaar is van wat. Er zouden twee bieders zijn die het hele netwerk willen kopen. Het gaat om telecombedrijf AT en T en de oud-werknemers via de investeringsgroep Trimoteur.

Zogauw er verder nieuws is wat van invloed is op het internetverkeer zullen wij hiervan op deze plaats mededelingen doen.
N.b. Nauwelijks was dit bericht geplaatst of de Ams-IX heeft 6 van de 7 poorten naar internet van KPNQwest om 12.00 uur dichtgegooid, daar de curator een belofte om de lopende kosten te betalen niet is nagekomen.
Welke gevolgen dit voor het internetverkeer heeft, is niet bekend bij de directeur van de AMS-IX.
Geactualiseerd: woensdag 26 juni 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie