Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Storing @Home voorbij

Leestijd: 2 minuten

De grote technische storing bij internetprovider @Home van Essent is verholpen. Dit heeft een woordvoerder dinsdagmorgen laten weten.

Tienduizenden abonnees van @Home hadden sinds maandagmiddag geen internet- of telefoonverbinding meer. Volgens Essent was een van de servers defect.

Deze server reactiveert wekelijks de IP-adressen van de aangesloten computers. Nu die server dat niet meer deed, vielen zo'n 50.000 internetverbindingen weg.

Klanten in de zuidelijke provincies (Noord Brabant en Limburg) ondervonden de meeste hinder van de storing. Zij zaten maandagavond nog zonder verbinding. Voor abonnees in het noorden (Groningen, Drenthe en Overijssel) was de storing maandagavond grotendeels voorbij.

Essent adviseert klanten om hun modem aan te laten staan en niets te veranderen aan de instellingen van de computer.  @Home heeft in totaal 650.000 aansluitingen.

Problemen bellen via internet 
Niet alleen Essent heeft te kampen met problemen met internetbellen. Ook InternetPlusbellers van KPN stuiten nog altijd op storingen, administratieve problemen en slecht bereikbare hulpdiensten, zo berichtte de Telegraaf gisteren.  KPN wijt de problemen aan de 'immense populariteit' van bellen en internetten via een snelle verbinding. Wekelijks melden zich 20.000 nieuwe klanten aan, waardoor de wacht- en levertijden fors opgelopen zijn. KPN zegt de toestroom niet te hebben voorzien. Inmiddels is het callcenter en de monteursvloot uitgebreid en zou de achterstand aan problemen nu snel weggewerkt worden.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.