Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Storing treft niet alleen KPN ADSL...

Leestijd: 2 minuten

Het ADSL-net van KPN werd in de vroege ochtend getroffen door een omvangrijke storing. Pas tegen het middaguur was deze verholpen. Vanaf 04.30 uur lag het net in de regio's Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Breda plat, aldus een woordvoerster van KPN. In eerste instantie dacht het bedrijf dat de ADSL-gebruikers in heel Nederland waren getroffen door de storing. ADSL raakte in de vier regio's onbruikbaar door problemen met de software.

Niet alleen KPN, ook kabelmaatschappij UPC kampte vanochtend met problemen. Een kapotte zekering zorgde ervoor dat circa 3000 huishoudens in Hilversum twee uur lang niet konden internetten. Televisies en telefoons vielen eveneens uit. Om 10.00 uur werkten de diensten weer.

Vanwege een inbraak in Baarn, waarbij in het kantoor van hostingprovider Yellow Mind verbindingen zijn beschadigd, was ook de site van Emerce vandaag geruime tijd onbereikbaar. Bij de inbraak in het kantoorpark waar ook Yellow Mind een vestiging heeft, werden afgelopen nacht alle data- en telefoonlijnen doorgeknipt, waarschijnlijk om de beveiliging hiermee buiten werking te stellen. Yellow Mind was als gevolg hiervan niet meer bereikbaar via telefoon en internet. De website van Emerce was evenmin bereikbaar, ook het e-mailverkeer werd onmogelijk. Andere klanten van Yellow Mind, waaronder Ilse Dating, Zonnet Dating en It Clicks, werden eveneens getroffen. Rond kwart voor een vanmiddag waren de verbindingen hersteld.

Tenslotte kan gemeld worden dat ook onze eigen sites Internetten.nl en Bellen.com helaas grotendeels de hele dag onbereikbaar waren. Vanwege serverproblemen waren de sites even na middernacht tot in de namiddag niet te benaderen. Inmiddels zijn alle problemen door adequaat handelen van onze hostingprovider PLANT Internet Solutions opgelost en zijn de sites weer goed te bereiken.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie