Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile eerste met razendsnel mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

T-Mobile klanten kunnen zeer binnenkort razendsnel mobiel internetten. Het telecombedrijf zal hiervoor nog deze maand de zogenoemde HSDPA-technologie in gebruik nemen volgens Webwereld.

Vanaf half november vorig jaar is T-Mobile een test gestart onder zakelijke gebruikers. HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) is een snelle UMTS variant, waardoor de ervaring van televisie, radio en internet op laptops en de mobiele telefoon nog beter wordt.

De operator wil  klanten mobiel breedband internet bieden dat vergelijkbaar is met wat men thuis of op kantoor gewend is. Daarom heeft T-Mobile besloten om het UMTS-netwerk direct te voorzien van HSDPA-technologie waarmee een dergelijke breedbandervaring geboden kan worden. 

In eerste instantie zal de datasnelheid 1,8 Mbps bedragen, wat  later opgevoerd kan worden tot 3,6 Mbps. Uiteindelijk zijn zelfs snelheden van 7,2 Mbps en hoger mogelijk. Om van het snelle internet gebruik te kunnen maken, moeten abonnees beschikken over een speciale HSDPA-insteekkaart voor laptops. Mobiele telefoons die met HSDPA overweg kunnen, worden niet voor het derde kwartaal verwacht volgens Webwereld. Op de 3GSM beurs in Barcelona heeft vrijwel elke grote fabrikant wel een HSDPA telefoon laten zien. 

Ook Vodafone en Telfort hebben serieuze plannen met deze technologie en gaan er waarschijnlijk nog dit jaar mee van start.

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie