Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile gebruikt glasvezel Eurofiber

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecombedrijf T-Mobile heeft een contract gesloten met Eurofiber voor de levering van glasvezelverbindingen. De komende jaren zal Eurofiber het mobiele netwerk van T-Mobile én het vaste netwerk van internetaanbieder Online, onderdeel van T-Mobile in Nederland, volledig voorzien van glasvezel. Het contract heeft een looptijd van 20 jaar en vertegenwoordigt een waarde van 70 miljoen euro.

Bart Weijermars, Algemeen Directeur van T-Mobile in Nederland verklaart dat  T-Mobile al miljarden euro’s heeft geïnvesteerd om het mobiele netwerk op het gebied van kwaliteit, bereikbaarheid en snelheid tot de beste en meest innovatieve netwerken van Europa te laten behoren. "Door ons netwerk volledig te voorzien van supersnelle glasvezelverbindingen maken we ons gereed om ook in de toekomst de behoefte aan meer bandbreedte ruimschoots voor te blijven. 

Daarnaast zal onze vaste internetaanbieder Online snellere internetdiensten kunnen introduceren. Wij hebben voor Eurofiber gekozen omdat het een onafhankelijke gespecialiseerde aanbieder is en waar wij al jaren naar volle tevredenheid mee werken.” 
 
Alex Goldblum, Algemeen Directeur Eurofiber verklaart dat het bedrijf met ruim 10.000 km glasvezelnetwerk de specialist is in Nederland. Er wordt al vanaf 2003 intensief met T-Mobile samengewerkt om haar netwerk van glasvezel te voorzien. "Het verglazen van alle mobiele opstelpunten was een logische volgende stap in onze partnerschap."

Volgens Telecompaper gaat ruim 25 procent van het internetverkeer in Nederland over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer zou dat ruim de helft zijn.
 

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.