Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile investeert fors in verbetering netwerk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile gaat de komende jaren honderden miljoenen euro’s investeren in verbetering van haar netwerk. De provider heeft hiervoor een meerjarige overeenkomst gesloten met Huawei. Er moeten zo’n 5000 antennestations in Nederland vernieuwd worden, waarmee deze maand al gestart wordt.

Nieuwste radiotechnologie
De overeenkomst met Huawei betekent dat de komende jaren honderden miljoenen wordt geïnvesteerd. Hierbij worden alle 5000 antennestations voorzien van een SingleRAN ( Radio Access Network ) dat niet alleen 4G ondersteunt, maar tegelijkertijd GSM en UMTS optimaliseert. 

Sneller en stabieler netwerk
Volgens technology directeur Frank Meywerk van T-Mobile gaan de ruim 4,5 miljoen klanten dat direct merken aan de snelheid, stabiliteit en de reactiekracht van het netwerk. Hierdoor kunnen klanten over zeer snel mobiel internet beschikken.

Planning
Het is een grote operatie om alle basisstations en masten om te bouwen. Volgens de planning gaat deze operatie al deze maand van start in Amsterdam. Vervolgens zijn Rotterdam, Den Haag en Utrecht aan de beurt, gevolgd door de rest van de Randstad en Nederland. 

Dit project loopt synchroon aan de uitrol van het 4G netwerk. Naar verwachting zal dit project eind 2014 afgerond worden. In tegenstelling tot een aantal andere providers zal T-Mobile alle klanten die beschikken over een geschikt toestel kosteloos toegang geven tot het 4G netwerk.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.