Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile klanten gebruiken fors meer mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile ziet het gebruik van mobiel internet sterk stijgen. In gebieden waar het netwerk gemoderniseerd is, verbruiken klanten gemiddeld 128 procent meer data dan een jaar geleden. Deze groei zou een direct gevolg zijn van het verbeterde mobiele netwerk en de uitrol van 4G. Daardoor gebruiken klanten vooral meer intensieve internetdiensten, zoals het bekijken van HD video’s. 

Ruim 50% klanten toegang tot 4G in woonplaats

Inmiddels heeft ruim de helft van de klanten toegang tot 4G in de woonplaats en meer dan 2000 antennelocaties zijn volledig vernieuwd. Hiermee ligt de uitrol voor op schema. Niet alleen is 4G op die locaties geactiveerd, ook het 3G-netwerk is volledig vernieuwd en biedt beter bereik binnenshuis, aldus T-Mobile. Ongeveer een half miljoen klanten gebruiken ook daadwerkelijk 4G, niet alle telefoons zijn voor het nieuwe netwerk geschikt. Bij KPN zijn al bijna 1,4 miljoen klanten met 4G, bij Vodafone zijn het er zo'n 900 duizend. KPN is de enige provider die het 4G-netwerk landelijk uitgerold heeft; Vodafone verwacht de afronding in september.

Top 20 stedelijke gebieden eind 2014 voorzien van 4G

Aan het einde van het jaar hebben klanten van T-Mobile 4G-dekking in de twintig grootste stedelijke gebieden van Nederland, zo laat T-Mobile weten. Het gaat om grote gebieden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook steden als Breda, Heerlen en Groningen. Nagenoeg heel Zuid-Holland heeft dan dekking net als Utrecht, het zuidelijk deel van Noord-Holland en grote delen van Noord-Brabant, Gelderland en Flevoland.

Bekijk de actuele 4G dekkingskaart van Nederland

Geactualiseerd: maandag 4 augustus 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie