Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile onthult WiFi plannen

Leestijd: 2 minuten

T-Mobile wil op korte termijn een WiFi-zone creëren op drukbezochte plekken in Rotterdam. Hierdoor kunnen klanten daar veilig mobiel internetten en wordt het netwerk ontlast. Dit maakte de provider bekend tijdens een congres van Telecompaper. Mogelijk zullen later meer steden van T-Mobile WiFi-zones worden voorzien.

Hoe werkt het?
Binnen zo'n WiFi-zone zullen klanten van T-Mobile gebruik kunnen maken van een veilige verbinding die ook nog eens advertentie-vrij is. Het principe werkt via een authenticatie van een T-Mobile simkaart. Wanneer deze wordt herkend en de gebruiker heeft WiFi aan staan, wordt er automatisch verbinding gemaakt.
 
Voordelig of toch niet?
Volgens T-Mobile is een WiFi-zone wenselijk omdat deze kan worden gebruikt om data van het mobiele netwerk te 'offloaden'. De kosten voor het gebruik van de WiFi-verbinding worden verrekend met de databundel. Dit kan echter wel duur uitvallen, omdat veel toestellen zo zijn ingesteld dat alle apps worden geüpdatet zodra het apparaat verbinding maakt met WiFi. Hierdoor zullen meer MB’s verbruikt worden waardoor de databundel sneller opgebruikt zal zijn.

Landelijke uitrol
Naar verwachting zal de WiFi-zone binnen een paar weken functioneren in Rotterdam en zullen er meerdere zones in verschillende steden volgen. Hier heeft T-Mobile echter nog geen concrete uitspraken over gedaan. Ook in andere landen -zoals Japan- zoeken mobiele operators oplossingen om de netwerkcapaciteit te vergroten en een betere verbinding te bieden aan gebruikers.

Vodafone
Vodafone werkt op dit moment aan gelijke plannen met WiFi. Dit heeft Rob Shuter van Vodafone bekend gemaakt tijdens het congres. Hierover zijn verder nog geen details bekend gemaakt.

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.