Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile primeur met supersnel mobiel internet

Leestijd: 2 minuten

T-Mobile is in Nederland gestart met het aanbieden van mobiel breedband met hogere snelheden dan UMTS. Vanaf vandaag kunnen T-Mobile klanten als eersten gebruikmaken van mobiel breedband op T-Mobile’s nieuwe 3G-netwerk gebaseerd op HSDPA.

Met de lancering van dit versnelde UMTS-netwerk op 18 april 2006, is T-Mobile de eerste mobiele aanbieder in Nederland die mobiel internet aanbiedt op ADSL-snelheid. Het netwerk is nu operationeel in 75 steden; eind dit jaar wil het bedrijf een dekking* hebben van zo'n 65 procent.

HSDPA staat voor High-Speed Downlink Packet Access, waarmee downloadsnelheden van maximaal 1,8 Mbit/s zijn te behalen. Dit is vergelijkbaar met een ADSL-verbinding in huis. UMTS komt niet verder dan 384 kilobit per seconde.

Om HSDPA te kunnen gebruiken heeft T-Mobile speciale datakaarten voor laptops beschikbaar, de zogenoemde Web ‘n’ Walk Card.  Met zo'n kaart maakt de gebruiker via de laptop snel en eenvoudig draadloos verbinding met internet. Dat kan naast HSDPA ook via HotSpot van T-Mobile. De gebruiker kan voor een vast bedrag per maand van 69,50 euro onbeperkt gebruikmaken van mobiel internet via GPRS, UMTS, HSDPA en Wi-Fi in Nederland. Er geldt een introductiekorting van 10 euro per maand tot 1 juli 2006. 

Het snelle internet is nu nog niet beschikbaar voor de mobiele telefoon, maar in het najaar verwacht T-Mobile de eerste geschikte mobiele toestellen te leveren. 

Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Netherlands is erg trots dat T-Mobile de primeur heeft om de supersnelle verbinding aan klanten te kunnen aanbieden: “Het is steeds het streven van T-Mobile geweest om laptopgebruikers onderweg echt mobiel breedband aan te bieden. De ervaring leert dat wanneer mensen thuis of op kantoor eenmaal een bepaalde snelheid gewend zijn, dat zij dat onderweg ook willen.

In combinatie met een landelijk netwerk van HotSpots biedt T-Mobile nu een goed netwerk van mobiel breedband in Nederland. De mobiele operators hebben een aantal jaren geleden stuk voor stuk veel geld betaald voor een 3G-licentie. Wij zijn de eerste die een netwerk aanbiedt met een snelheid die past bij de doelstellingen van die licentie.

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.