Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile rolt HSPA+ uit

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecombedrijf T-Mobile gaat dit jaar HSPA+ met snelheden tot 21 Mbps uitrollen. Hiermee wil het de groeidende vraag naar datadiensten beantwoorden. Dat zei de baas van moederbedrijf Deutsche Telekom tegen Telecompaper.

Nederland zou de hoogste smartphonepenetratie en het hoogste gebruik van datadiensten in Europa hebben. Naast HSPA+ werkt T-Mobile ook nog steeds aan zijn LTE-strategie, maar is afhankelijk van het herverdelen van het spectrum. Lees ook T-Mobile verwijt overheid beleid mobiel internet

Deutsche Telekom’s strategie voor het hele bedrijf is erop gebaseerd dat er niet alleen van LTE, maar ook van HSPA+ en WiFi gebruik wordt gemaakt. Om de vraag naar mobiele data te kunnen beantwoorden richt het bedrijf zich op het aansluiten van 80 procent van de basisstations op glasvezel voor het einde van het jaar. Onbekend is hoe dit in ieder land in zijn werk gaat. 

In Duitsland moet elke operator zijn LTE-uitrol beginnen in de zogenaamde witte gebieden waar gebrek is aan vaste breedbandlijnen. Deutsche Telekom gebruikt de 800 MHz-band voor LTE. 

In de VS is de operator al verder met HSPA+.  Ruim een jaar geleden verkondigde T-Mobile USA al: Today HSPA+, Tomorrow LTE. Het bedrijf heeft aangekondigd dat HSPA+ nog dit jaar een snelheid haalt van 41 Mbps. 
 

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.