Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile stapt over op 097-nummers voor tablets

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 23 september stapt T-Mobile over op 097-nummers voor mobiel internet op tablets en laptops. Aanleiding is de toenemende vraag naar mobiele communicatie voor machine-to-machine (M2M) toepassingen. Deze groeit zo snel dat voor M2M geen plek is binnen de nog resterende voorraad 06-nummers.

Steeds meer mobiele datacommunicatie
Steeds meer apparatuur maakt gebruik van mobiele datacommunicatie en communiceert door middel van een simkaart. Bijvoorbeeld liftinstallaties, snoep- en frisdrankautomaten, OV chipkaartsystemen en navigatiesystemen. Omdat deze apparaten communiceren met elkaar en/of met het internet, spreken we ook wel van M2M-communicatie (‘Machine to Machine’-communicatie).

Explosieve groei
De komende jaren wordt een explosieve groei verwacht in het aantal M2M-aansluitingen en mobiele internettoepassingen. Zo zullen vanaf 2014 nieuwe auto’s uitgerust worden met de mogelijkheid om automatisch noodnummers te bellen, waarvoor ook een M2M-nummer nodig is.

097-nummers alleen voor data
Aangezien halverwege 2013 al meer dan 80 procent van alle beschikbare 06-nummers is uitgegeven, heeft de overheid een nieuwe, 12-cijferige nummerreeks in gebruik genomen. Deze nummerreeks begint met 097 en is alleen bedoeld voor mobiele datacommunicatie. De huidige 06-nummers worden in de toekomst niet meer gebruikt voor mobiele datatoepassingen.

Overgangstermijn
Alle data-only toepassingen moeten, met een overgangstermijn tot 1 juli 2015, verdwijnen uit de 06-nummers. Dit heeft ook consequenties voor simkaarten die worden geleverd voor mobiel internet only, zonder spraak en sms. 

T-Mobile verkoopt vanaf 23 september simkaarten met een 097-nummer en stopt op 18 november volledig met de verkoop van 06-simkaarten voor  mobiel internet abonnementen voor tablet en/of laptop. Door de lange overgangstermijn voor 'oude' simkaarten zullen bestaande klanten er niet direct mee te maken krijgen.

KPN is begin 2013 gestart met het uitgeven van de eerste 097 mobiele nummers.

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.