Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile start proef vast internet via 4G

door Anniek Kruijer

'Ben jij op zoek naar snel & stabiel 4G internet voor thuis? Dan zijn wij op zoek naar jou!' aldus T-Mobile. In navolging op KPN start ook deze provider een proef met 4G als alternatief voor een vaste internet verbinding. T-Mobile beperkt zich niet tot de buitengebieden, in tegenstelling tot KPN.

Oproep voor deelnemers

Er zijn circa 500.000 huishoudens die nog  steeds niet kunnen beschikken over een vaste breedband internet aansluiting doordat zij te ver weg wonen van centrales en geen glasvezel hebben. Het gaat hierbij voornamelijk over huishoudens in buitengebieden en kleine plattelandsgemeenten. De provider vraagt belangstellenden om zich op te geven via een speciale pagina op de website. Uit de pagina blijkt dat T-Mobile zich niet alleen richt op mensen die in buitengebieden wonen waar geen of traag vast internet beschikbaar is. Ook consumenten die niet tevreden zijn met hun huidige aansluiting kunnen zich aanmelden voor de pilot.

Deelnemers krijgen toegang tot internet via het mobiele 4G-netwerk van T-Mobile door gebruik te maken van een mobiele 4G-router met een T-Mobile simkaart. De router werkt via het stopcontact, zonder verdere bekabeling, en kan dus overal in huis geplaatst worden.

KPN snel internet voor buitengebieden

KPN maakte in november al bekend haar 4G netwerk in te zetten om woningen in buitengebieden te voorzien van breedband internetverbindingen. Middels een postcodecheck kan gecontroleerd worden of de woning in aanmerking komt voor 'Internet Buitengebied via 4G van KPN'. De provider biedt twee abonnementen.Voor 50 euro per maand krijgen de huishoudens een databundel van 50 GB. Voor 10 GB is de maandprijs 40 euro, al heeft de provider nu tijdelijk een actie voor 32,50 euro. Het modem kost eenmalig 99 euro.

Deelnemen?

Wie deel wil nemen aan de proef kan zich via de'4G voor Thuis' website van T-Mobile aanmelden. Om '4G voor thuis' te kunnen gebruiken is wel een goede dekking en bandbreedte nodig, stelt T-Mobile. Potentiële deelnemers aan de pilot moeten daarom eerst een postcodecheck doen. T-Mobile heeft nog niets gecommuniceerd over de prijzen van 4G voor Thuis.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie