Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile stopt met @orange.nl en @wanadoo.nl

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 augustus verdwijnen alle wanadoo.nl en orange.nl e-mailadressen. Gebruikers moeten voor 1 augustus overstappen op hun online.nl e-mailadres. T-Mobile schakelt de mailadressen van oude klanten dan uit. Alle abonnees van de internetprovider hebben voortaan alleen de nieuwe @online.nl-adressen. Dat schrijft  Webwereld vandaag.

Domeinen terug naar France Telecom

T-Mobile heeft in mei al aangekondigd dat mail naar Wanadoo.nl en Orange.nl per 1 augustus wordt gebounced, omdat de oude adressen dan niet langer bestaan. De provider geeft de bewuste domeinen op die datum namelijk terug aan France Telecom, wat bij de overname in 2007 is vastgelegd. 

Wijziging e-mailadressen

Berichten naar de oude e-mailadressen worden na 1 augustus dus niet meer doorgestuurd. Klanten krijgen het verzoek hun contactpersonen ook in te lichten over de aankomende adreswijziging. De internetprovider biedt gebruikers een checklist met handleiding (pdf) voor het aanpassen van mailprogramma's en online-diensten. 

Hoe zat het ook alweer met Wanadoo en Orange?

De merknaam Wanadoo is sinds 1999 in gebruik op de Nederlandse markt en dient sinds 2002 als bedrijfsnaam voor Euronet Internet. We hebben het nog even nagezocht op Internetten.nl: 10 jaar geleden kostte een Wanadoo  internetabonnement 52 euro per maand, met een uploadsnelheid van 128 Kbit/s! Eind 2002 lanceerde Wanadoo ADSL Lite met onbeperkt internetten zonder telefoonkosten, en was met 35 euro per maand de voordeligste internetprovider van Nederland.

Wanadoo is in 2006 -vandaag precies zes jaar geleden- omgedoopt tot Orange. In dat jaar werden de krachten gebundeld van beide zusterbedrijven.

Orange Nederland is  in 2007 echter verkocht aan Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile. Vervolgens is Orange een jaar later hernoemd naar Online, omdat France Telecom de merknaam niet heeft meeverkocht. In 2011 is Online nog omgedoopt in T-Mobile Online. Daarbij is de al gebruikte domeinnaam online.nl - die ook geldt voor mailadressen - gehandhaafd en niet aangepast om ook de bedrijfnaam te omvatten.

Geactualiseerd: dinsdag 4 februari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie