Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile verwijt overheid beleid mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile is met de verworven licentie in de vandaag afgeronde 2,6 GHz veiling voorbereid op LTE, de technische opvolger voor mobiel breedband via 3G. De operator verwierf een licentie voor 10 MHz gepaard spectrum waarvoor een bedrag betaald werd van 109.000 euro.

'Het verloop van de 2,6 GHz veiling geeft pijnlijk de gevolgen aan van een ontbrekende samenhang in het frequentiebeleid. Er is nu een zeer inefficiënte verdeling, waarbij zelfs een deel ongebruikt bij de overheid blijft', zegt T-Mobile in haar persbericht.

Algemeen directeur Bart Weijermars : "Met het verwerven van een licentie op de 2,6 GHz band kunnen we een eerste stap maken naar de eerste fase van LTE, de volgende generatie mobiel breedband internet. In Duitsland en Oostenrijk heeft T-Mobile al succesvolle LTE-proefprojecten lopen. De verworven frequenties bieden echter ten dele zekerheid voor de toekomst. De discussies, vertragingen en uiteindelijk geringe belangstelling rondom de 2,6 GHz veiling tonen aan dat de overheid de volgende uitgiftes beter moet organiseren. 

De overheid zorgt nu, door iedere frequentieband los van elkaar uit te geven, voor onnodige inefficiënte kunstmatige schaarste terwijl de uitgifte en gebruik van verschillende frequentiebanden juist nauw met elkaar samenhangen. De overheid moet zich meer realiseren dat mobiele netwerken een onderdeel zijn van de vitale infrastructuur met maatschappelijke en economische waarde. Het ontbreken van duidelijk beleid heeft een negatieve invloed op investeringsbereidheid en technologische innovatie. Dit komt de ontwikkeling en continuïteit van mobiele breedbanddiensten aan bestaande en toekomstige klanten niet ten goede”.

Op zeer korte termijn, in 2011, is ook de vernieuwing van de GSM frequenties aan de orde. Om als bedrijf beslissingen te kunnen nemen over grote investeringen is het noodzaak dat de overheid voor het einde van het jaar helderheid en zekerheid geeft, meent T-Mobile. 'Voor de GSM verlenging is er nog steeds geen passend beleid opgesteld. Het verloop van de 2,6 GHz veiling bewijst dat een samenhangend spectrumbeleid cruciaal is. Hierbij dient niet alleen te worden gekeken naar eventuele nieuwe toetreders maar ook expliciet naar de belangen van de huidige partijen in het kader van continuïteit van de bestaande dienstverlening.'

Vergelijk: Mobiel Internet

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.