Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile voorbereid op groei mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile heeft een sterk tweede kwartaal gehad. De gemiddelde omzet van een T-Mobile klant bedroeg 29 euro. Vorig jaar in dezelfde periode was dit nog 23 euro. De stijging geldt zowel voor abonnees als prepaidklanten. Dat en meer blijkt uit de halfjaarcijfers van T-Mobile. 

Eind juni had T-Mobile 4,382 miljoen mobiele klanten in Nederland, tegen 5,423 miljoen een jaar geleden. De daling heeft te maken met een sanering van inactieve prepaid nummers.

Het aandeel ‘non voice’ is 28% van de omzet. De totale omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 448 miljoen euro en de brutowinst in het eerste halfjaar bedroeg 241 miljoen.
 
Overregulering
Volgens Financieel Directeur Hans van Leeuwen zetten de ingrepen van de overheid op de tarieven van mobiele aanbieders de omzet flink onder druk. "Door ons klantenbestand op te schonen en ons te richten op waardevolle klanten, boeken wij ook onder deze moeilijke omstandigheden toch een goed resultaat.”
 
Klaar voor groei mobiel internet
In het tweede kwartaal investeerde T-Mobile een bedrag van ruim 57 miljoen euro. Dat is voor een belangrijk deel ingezet om de capaciteit van het 3G netwerk te verdubbelen en verder uit te breiden. 

Van alle smartphone gebruikers in Nederland heeft 60% een T-Mobile abonnement. Zij maken tot wel 40 keer zo veel gebruik van mobiel internet dan klanten met ‘normale’ mobiele telefoons.
 
Explosieve groei dataverkeer
Vanaf het moment dat T-Mobile de iPhone 3G introduceerde groeide het dataverkeer explosief.  Naar verwachting zal deze datagroei onverminderd doorzetten. Niet alleen door het toenemende gebruik van mobiel internet op smartphones, maar ook op laptops en sinds kort ook op de iPad.*  
* T-Mobile met prepaidbundel voor iPad 

Door de omvangrijke capaciteitsuitbreidingen zegt T-Mobile voorbereid te zijn op de nieuwe generatie smartphones en de verdere groei van het mobiele dataverkeer.
 
Zie ook: Mobiel Internet op de laptop

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.