Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 BelMobiel: goedkoper naar mobiel bellen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf maandag 12 maart introduceert Tele2 een uitbreiding voor Internet en Bellen, namelijk BelMobiel. Hierbij betaalt u 4 euro extra abonnementskosten per maand maar belt dan voor 4 cent in plaats van 8 cent per minuut naar Nederlandse mobiele nummers. Dat is 1 cent goedkoper dan KPN. Of u voordeliger uit bent met BelMobiel ligt aan uw belgedrag.

Met BelMobiel ontvangt u 50 procent korting op het minuuttarief naar Nederlandse mobiele nummers. Dat betekent 4 cent in plaats van 8 cent per minuut. De maandelijkse meerprijs van dit pakket is 4 euro per maand. Het starttarief is net als altijd 10 cent per gesprek.

Goedkoper dan KPN
Kortgeleden paste KPN de tarieven op soortgelijke wijze aan. Half februari voor het (digitaal) bellen vanaf de vaste telefoonlijn naar mobiele nummers. InternetPlusBellen klanten kunnen nu ook onbeperkt (gratis) bellen naar Nederlandse mobiele nummers. Eerder gold dat alleen voor vaste nummers. Daar staat tegenover dat de abonnementsprijs met 50 procent is gestegen. Dat betekent dat klanten die altijd gratis willen bellen 15 euro per maand betalen in plaats van een tientje. 

En op 1 maart heeft KPN BelVrij aangepast, de abonnementen voor de 'ouderwetse analoge' telefoonlijn. Ook hier belt men op bepaalde tijden nu niet alleen gratis naar vaste, maar ook naar mobiele nummers. Buiten de gratis periode kost het 9 cent per minuut plus een starttarief van 10 cent per gesprek. Wie veel naar mobiel belt, is voortaan goedkoper uit. Wie voornamelijk naar vast belt, is echter duurder uit vanwege de hogere abonnementsprijs. Bij KPN kunt u niet kiezen voor een aparte 'BelMobiel' bundel.

Goedkoper of duurder met BelMobiel?
Of u goedkoper uit bent met BelMobiel van Tele2 ligt aan uw belgedrag. In tegenstelling tot KPN kunt u er zélf voor kiezen of u deze bundel afneemt en afhankelijk van uw belgedrag kan het voordeliger zijn. Het kan uit als u meer dan 50 minuten per maand naar mobiel belt of bijvoorbeeld meer dan 25 gesprekken van 2 minuten voert. Belt u minder vaak naar mobiele nummers, dan bent u met BelMobiel duurder uit.

Voor welke producten van Tele2 is BelMobiel geldig?
BelMobiel is alleen geldig voor het Internet & Bellen pakket, momenteel nog niet voor Internet, Bellen en TV.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.