Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 biedt ADSL via haar grootste concurrent

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Tele2 introduceert vandaag ADSL voor goedkoop internet via het netwerk van haar grootste telecomconcurrent, KPN.

Voor een vast bedrag per maand zijn klanten verzekerd van Tele2 ADSL zonder datalimiet. Bovendien wordt ADSL geleverd met het gratis DoeHetZelf Installatiepakket (t.w.v. € 74) en een gratis ethernetmodem (t. w.v. € 72).

“Wij bieden onze klanten goedkoop, makkelijk en snel ADSL. De consument geeft aan dat Internet nu nog erg duur is. Tele2 wil haar klanten voordeel bieden op een breed aanbod van telecommunicatieproducten. Daarbij horen ook voordelige ADSL-aansluitingen” aldus Per Borgklint, CEO van Tele2 in Nederland.

De consument heeft de keuze uit drie verschillende Tele2 ADSL abonnementen: ADSL Basis (512/256) voor €19,95 per maand, ADSL Plus (1024/352) voor €24,95 per maand en ADSL Super (2048/416) voor €29,95 per maand. Alle abonnementen zijn inclusief gratis webmail, vijf e-mailadressen en ruimte voor een eigen homepage van 10 mb. Dat de telecomaanbieder gebruik maakt van het KPN-netwerk is opvallend omdat de twee bedrijven regelmatig tegenover elkaar gestaan hebben in rechtszaken. Men beschuldigde elkaar van misleidende reclame ten aanzien van tariefsvergelijkingen.  

Klanten van Tele2 hebben nu zowel een lage mobiele- en vaste telefoonrekening als een lage internetrekening, beweert Europa's grootste alternatieve telecomaanbieder. Het van oorsprong Zweedse bedrijf dat eind 1997 startte met vaste telefonie, ziet voorlopig niets in het aanbieden van één pakket voor telefonie, internet en televisie. Tele2 gaat er niet van uit dat dit jaar de doorbraak plaatsvindt van zogeheten triple play-diensten. Andere telecomaanbieders bieden deze drie-in-één diensten al wel aan, of hebben vergevorderde plannen. Voorbeelden zijn UPC, Casema, KPN, Tiscali, Wanadoo en Versatel. 

Tele2 heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van ruim 25% in de vaste telefonie en een sterk groeiende positie in de mobiele markt. Sinds haar start eind 1997 is Tele2 uitgegroeid tot de grootste alternatieve telecomaanbieder in Nederland.

De ADSL pakketten van Tele2 zullen een dezer dagen in de prijsvergelijking op Internetten.nl worden opgenomen

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie