Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 de beste volgens Consumentenbond

door Jeanet Woldring

De providers zitten in de lift. Ze hebben bijna allemaal in de eerste twee maanden van dit jaar hogere cijfers gehaald. Vooral Tele2 scoort goed. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van zijn  Providermonitor.

Deze tweemaandelijkse test wordt samengesteld op basis van meningen en ervaringen van een kleine tweeduizend consumenten over 8 internet- en telefonieproviders: 8 internet- en telefonieproviders: Ziggo, Telfort, XS4ALL, KPN, Online, Tele2, UPC en Het Net. Centraal staan de kwaliteit van diensten (internet en bellen), storingen, service en de manier waarop providers met problemen omgaan. Voor de overige aanbieders zoals Alice en Compuserve heeft de Bond nog niet genoeg testers.

Tele2 verdringt XS4ALL
Tele2 steeg in de eerste twee maanden van dit jaar van de vijfde naar de eerste plek met een rapportcijfer van 7,9. Dit gebeurde ten koste van XS4ALL, die als enige provider iets slechter scoorde dan in de vorige meting en naar plaats drie zakte. KPN staat op de tweede plek, maar kreeg een slecht cijfer voor de verhouding prijs/kwaliteit. 

Onder aan de lijst bungelt nog steeds Telfort met het laagste cijfer voor de kwaliteit van de telefoonverbinding en het oplossen van storingen.  Ziggo steeg een plekje door Online in te halen. UPC verhoogde de snelheid van zijn basisabonnement van 1,5 naar 4 Mbit/s; het tarief bleef gelijk. De kabelaanbieder kreeg net als Het Net een 7,6 als testoordeel.

Tele2 beste én goedkoopste
Volgens de providermonitor levert Tele2 de beste prijs/kwaliteitverhouding. Dat komt overeen met de TOP 5 van Internetten.nl waar Tele2 al maandenlang aan kop staat bij de extra snelle pakketten voor internet en bellen. Dat betekent dat Tele2 de goedkoopste is volgens Internetten.nl.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie