Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 lanceert Fiberspeed tot 60 Mb

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Als ADSL aanbieder heeft Tele2 de primeur met supersnel internet. Onder de naam Fiberspeed lanceert Tele2 vandaag internet tot 60 Mb/s, waarmee de provider UPC en Ziggo gaat beconcurreren. 

Het abonnement kost 40 euro per maand, dezelfde prijs die UPC vraagt voor Fiber Power 60, maar goedkoper dan een vergelijkbaar pakket van Ziggo. Het wordt beschikbaar voor circa 200.000 woningen in 40 steden. Daarna wil Tele2 het netwerk verder uitrollen tot aan 2 miljoen huishoudens in 2011.

Behoefte aan meer bandbreedte
Tele2 heeft gemerkt dat de behoefte aan sneller internet toeneemt. Een jaar geleden heeft de provider haar breedbandpakketten al standaard voorzien van ADSL internet tot 20 Mb/s, zonder meerprijs. Naar eigen zeggen is deze snelheid genoeg voor de meerderheid van de klanten en huishoudens. Daarnaast ziet Tele2 een segment ontstaan waar behoefte is aan nog sneller internet

Met de introductie van Fiberspeed wil Tele2 de internetters bedienen die veel films downloaden, streaming via internet TV kijken, you tube filmpjes bekijken of online gamen. Deze klantengroep heeft behoefte aan een hogere bandbreedte.

Ultrasnel internet met of zonder telefonie
Tele2 komt met drie ultrasnelle abonnementen. Fiberspeed Internet 60 kost 39,95 per maand. De contractsduur is 12 maanden en de installatie door monteur en gebruik van draadloos modem is gratis. De aansluitkosten bedragen 14,95 euro. 

Inclusief telefonie kost het abonnement een tientje meer en wie altijd gratis wil bellen naar vaste nummers in Nederland, betaalt 59,95 euro per maand. Een 3-in-1 variant (internet+bellen+tv) volgt later.

Beschikbaarheid
Bij de lancering is Fiberspeed 60 verkrijgbaar in 40 plaatsen verspreid over het land. Uiteraard de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Utrecht, maar ook Alphen aan den Rijn, Brunssum en Sneek. Via onze postcodecheck kan  de beschikbaarheid gecontroleerd worden.

Geactualiseerd: maandag 8 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie