Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 met interactieve tv via VDSL

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vandaag is Tele2 gestart met het verkopen van interactieve tv over het VDSL netwerk waarmee internetsnelheden tot 50 Mb/s mogelijk zijn. Het bedrijf richt zich hiermee op consumenten die hoge eisen stellen aan de snelheid van het internet en gaan voor interactieve tv met live televisie pauzeren, recente speelfilms, programma gemist en overzichtelijke tv-gids.

Tele2 zet het 3-in-1 pakket met Televisie, Internet en Bellen via VDSL in de markt voor € 34,95 per maand in het eerste jaar, daarna betaalt de klant vijf euro meer per maand. De prijs die Tele2 rekent voor deze internetsnelheid ligt ver onder het marktgemiddelde. 

Ter vergelijking: KPN vraagt 65 euro voor Premium Internet+Bellen+TV en bij de kabelbedrijven UPC en Ziggo kost het respectievelijk 55 euro en 66,50 euro per maand. Dat is inclusief kabeltelevisie.

Consumenten in het VDSL-gebied krijgen feitelijk een hogere snelheid bij een 3-in-1 pakket zonder dat zij daarvoor meer betalen. Hetzelfde triple play pakket met een internetsnelheid tot 20 Mb/s via het ADSL-netwerk kost namelijk evenveel en is daarmee het goedkoopste  totaalpakket van Nederland. Het staat al heel lang op de eerste plek in de TOP 5 op TOTAALWIJZER.

1,5 miljoen huishoudens
Tele2 lanceerde eind augustus 2009 als eerste in Nederland VDSL. Het bedrijf gaf bij de introductie aan dat eind 2010 ongeveer één miljoen huishoudens gebruik zouden kunnen maken van VDSL. Door een versnelde uitrol kunnen inmiddels 1,5 miljoen huishoudens tot 50 Mb/s internetsnelheid krijgen. Zij kunnen vanaf nu dus profiteren van het goedkoopste én snelste totaalpakket van Nederland.

Tele2 blijft kijken naar de mogelijkheden om VDSL verder uit te rollen in Nederland. Bovendien onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden om via het koppelen van twee aderparen (pair bonding) snelheden te realiseren tot 100 Mb/s.
 

Geactualiseerd: maandag 8 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.