Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 mobiel internet qua maandprijs in TOP 5

door Jeanet Woldring

Sinds deze week biedt Tele2 mobiel internet voor de laptop via het netwerk van T-Mobile. Het telecombedrijf komt met drie verschillende pakketten  vanaf 17,95 euro per maand. Hiermee heeft Tele2 de laagste maandprijs van Nederland en behaalt daarmee een positie in de TOP 5 mobiel internet, als de verzendkosten niet meegerekend worden. Concurrenten als Vodafone, KPN en T-Mobile vragen rond de 20 euro.

Wat is het?
Met mobiel internet van Tele2  kan men onbeperkt surfen en e-mailen waar en wanneer men maar wil. Na verbruik van de bundel wordt de snelheid verlaagd, waardoor men geen onverwachte gebruikskosten achteraf krijgt. Het modem is gratis en de aansluitkosten bedragen voor het goedkoopste abonnement  € 29,95 en voor Standaard en Super € 9,95. In onderstaande tabel de overige specificaties.

Specificaties


 

Moeilijk vergelijken
Het Standaard abonnement is het goedkoopste 1 Gb mobiel internet abonnement met een snelheid tot 2 Mb/s. KPN vraagt voor een vergelijkbaar abonnement Zeker Mobiel Internet Comfort 35 euro per maand. Bij XS4ALL betaal je voor Mobiel Internet Go 23,80 euro met dezelfde datalimiet maar een veel langzamere verbinding. Vodafone Standaard is zowel met Maximale Snelheid als Vaste Kosten het voordeligst en staat qua jaarkosten op de eerste en tweede plek in de TOP 5. Dat komt omdat Vodafone tot 50% korting geeft. Doordat aanbieders -net als in de begintijd van gewoon internet-  veelal met datalimieten werken (en/of snelheidsverlagingen), is een eerlijke vergelijking heel moeilijk. Het is te hopen dat  KPN, Vodafone en T-Mobile spoedig van de datalimieten en FUP afstappen!
 
Van KPN naar T-Mobile

Tele2 laat zijn klanten verbinding maken naar het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile. De dekking en snelheid wordt dus volledig door T-Mobile beheerd. Tot 1 september maakte Tele2 gebruik van het netwerk van KPN, maar bood toen nog geen datadiensten. Door de overstap naar het T-Mobile netwerk, meent Tele2 scherpe tarieven te kunnen blijven bieden en tevens nieuwe mobiele diensten te introduceren. 'Denk daarbij aan databundels, waarmee je gebruik kunt maken van internet op je mobiele telefoon.'

'Met T-Mobile heeft Tele2 een sterke positie voor de toekomst gecreëerd', aldus Günther Vogelpoel, Directeur Consumentenmarkt Tele2 Nederland. Voor 1 oktober zullen alle Tele2 klanten daadwerkelijk van netwerk wisselen. Ze blijven wel gebruik maken van hun huidige simkaart en worden geïnformeerd via een brief of sms.

Vergelijk en bestel hier Tele2 mobiel internet 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie