Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 neemt BBned over voor 50 miljoen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecombedrijf Tele2 neemt BBned over voor een bedrag van 50 miljoen euro. Dat heeft Tele2 vrijdag bekendgemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

BBned, een dochteronderneming van Telecom Italia, biedt vaste netwerkdiensten aan in Nederland. Op de zakelijke markt is BBned actief met het merk bbeyond en op de consumentenmarkt met de merken Alice en InterNLnet. 

Topman Henrik Ringmar van Tele2 is verheugd over de overname. ''Dit is een fantastische kans voor Tele2 om zijn positie op de Nederlandse markt te versterken en te profiteren van schaalvoordelen.''

BBned boekte vorig jaar nog een omzet van 86 miljoen euro en een operationele winst van 14 miljoen euro. Eind 2008 werd BBned al te koop gezet door Telecom Italia, maar heeft sindsdien nog geen deal kunnen sluiten om het merk van de hand te doen. Enige tijd geleden is wel een koper gevonden voor het onderdeel XMS. Het 49 procent aandeel van BBned is verkocht aan Reggefiber Holding.

Saillant detail: Telecompaper heeft Tele2 vorig jaar al als mogelijke koper gekenmerkt. Enkele weken geleden heeft het onderzoeksbureau berekend dat de overnameprijs 50 miljoen zou moeten zijn.

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.